Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 27 juni 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 20 juni 2006. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Overzicht verleende gebruiksvergunningen en controles. Toelichting:
Bijgaand een overzicht van de verleende gebruiksvergunningen alsmede de nog te verlenen vergunningen. Hiernaast staan de data van de gehouden controles op de naleving van de vergunningen vermeld.
Ambtelijk advies:
Ter kennisname aannemen.
B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. B&W willen een nader advies op welke wijze en tegen welke kosten een inhaalslag kan worden gemaakt en een geactualiseerde situatie ontstaat.
3. Aanvraag subsidie uit de TELI regeling door de Milieudienst Noord-West Utrecht. Toelichting:
De Milieudienst Noord-West Utrecht is wederom bezig met het aanvragen van subsidie voor een regionaal project voor energiebesparing bij lage inkomens. Gemeenten, woningbouwcorporaties en andere relevante organisaties wordt gevraagd deel te nemen aan dit project. Ambtelijk advies:

1. Een subsidieaanvraag in te dienen bij de Tijdelijke subsidieregeling Energiebesparing voor huishoudens met lage inkomens (TELI);
2. de directeur van de Milieudienst te mandateren voor de indiening en afhandeling van deze aanvraag;

3. indien de subsidie wordt toegekend, de doelgroep te informeren via de gemeentelijke communicatiekanalen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Advies Commissie Bezwaarschriften inzake bezwaarschrift Winkelsight. Toelichting:
Betrokkene heeft vergunning aangevraagd voor 28 caravans gedurende het kampeerseizoen. Bezwaar is gemaakt tegen het voorschrift dat buiten de periode van 15 maart tot en met 31 oktober niet op de camping mag worden gekampeerd. De Commissie concludeert dat vergunning is verleend conform de aanvraag, waarbij het kampeerseizoen bovendien eerder begint en later eindigt. Nu de aanvraag bij het primaire besluit volledig is gehonoreerd, heeft betrokkene geen belang bij heroverweging van het primaire besluit. De Commissie adviseert het bezwaar van betrokkene niet-ontvankelijk te verklaren. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt het advies van de Commissie Bezwaarschriften over te nemen en het bezwaarschrift niet-ontvankelijk te verklaren.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Voortgangsrapportage ISV-2.
Toelichting:
Voor het tijdvak 2005 t/m 2009 heeft de Provincie Utrecht aan gemeente Abcoude een Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV-2) verleend. De Provincie Utrecht heeft gevraagd om een voortgangsrapportage. Deze rapportage is in de toelichting bijgevoegd. Ambtelijk advies:
Voortgangsrapportage ISV-2 aanbieden aan de Provincie Utrecht. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Herbouw van door brand verwoeste woningen en bouw van een paardenstal en een bed & breakfast accommodatie aan de Voetangelweg 9, 9a en 9b. Toelichting:
Het voorliggende bouwplan voorziet in de herbouw van de vorig jaar door brand verwoeste woningen. Het bruto vloeroppervlak van de oude en nieuwe situatie is gelijk. De situering is gewijzigd en is er een bed & breakfast accommodatie binnen de oppervlakte toegevoegd. Verder is er nog een paardenstal in het plan opgenomen. In bijgaande concept-brief aan de provincie met bijlagen is e.e.a. nader toegelicht.
Ambtelijk advies:
De provincie conform bijgaande concept-brief verzoeken in principe een uitspraak te doen over de haalbaarheid van de nu voorliggende (her)bouw plannen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Aan de provincie moet worden bericht, dat de gemeente positief staat tegenover de herbouwplannen. Tevens mondeling overleg aanbieden om de emotionele kant van de zaak door de wethouder te laten toelichten.
3. Aanvraag ontheffing zorgplicht riolering op basis van saneringsplan ongezuiverde lozingen buitengebied, oordeel provincie n.a.v. ingediende zienswijzen. Toelichting:
De provincie heeft een ontwerpbesluit genomen over onze aanvraag ontheffing zorgplicht riolering voor delen van het buitengebied. Daarop is een aantal zienswijzen ingediend, twee daarvan zijn voor de provincie aanleiding haar ontwerpbesluit te wijzigen. Gevolg daarvan is dat voor de Dwarskade geen ontheffing zal worden verleend. Daar moet dus riolering worden aangelegd i.p.v. de voorgenomen IBA's.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt om:

1. te kiezen voor optie 4: intrekken van de ontheffingsaanvraag voor cluster J5 en daar riolering aan te leggen;

2. in overleg te blijven met Waternet over de saneringsvariant voor de clusters C en D1;
3. de raad hierover te informeren (zie bijlage 3). B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. De formele goedkeuring door de gemeenteraad laten plaatsvinden via de methode "ingekomen stukken en mededelingen" gelet op de zeer geringe politiek-bestuurlijke impact.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Verlenging contract regiotaxi en afsluiten samenwerkingsconvenant Regiotaxi Veenweide. Toelichting:
Abcoude geeft met de samenwerking in regionaal verband uitdrukking aan de zorgplicht ten aanzien van vervoer van mensen met beperkingen via een collectief aanbod. Indicatie krijgen inwoners via Your Home (Wet Voorzieningen Gehandicapten) of op grond van hun leeftjid (65+). De regiotaxi is in 2005 gaan samenwerken met een nieuwe vervoerder. De stuurgroep besloot om dit contract voorlopig te verlengen en niet opnieuw aan te besteden. Een samenwerkingsconvenant tussen gemeenten en provincie hoort bij de uitvoering van dit product. Ambtelijk advies:

- Akkoord gaan met verlenging van het contract met de huidige vervoerder.
- Mandaat verlenen aan wethouder J. Vonk-Vedder om besluiten te nemen in de Stuurgroep regiotaxi Veenweide t.a.v verlenging van het contract en ondertekening van het convenant. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Jaarverslag Wet Kinderopvang 2005.
Toelichting:
De Wet Kinderopvang verplicht gemeenten jaarlijks te rapporteren over de uitvoering van de toezicht- en handhavingstaken t.a.v. de kinderopvang, die de gemeente in een kalenderjaar heeft verricht. In 2005 is alleen een reguliere controle geweest van gastouderbureau Melio Flexcare. Deze inspectie gaf geen aanleiding tot actie.
Ambtelijk advies:
Jaarverslag Wet Kinderopvang 2005 akkoord verklaren en door burgemeester laten ondertekenen. Jaarverslag Wet Kinderopvang 2005 verzenden naar de gemeenteraad. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Voortzetting van het project schuldhulpverlening van 1 juli 2006 tot 1 januari 2007. Toelichting:
Per 1 juli 2006 dient het project schuldhulpverlening geëvalueerd te worden en opnieuw ingekocht te worden. In verband met een aantal grote projecten binnen de afdeling sociale zaken is het niet gelukt om een aanbestedingsprocedure te starten rond de inkoop van schuldhulpverlening. Voorgesteld wordt het project te verlengen tot 1 januari 2007 op basis van bestaande afspraken met PLANgroep. Ambtelijk advies:
In te stemmen met voortzetting van het project schuldhulpverlening van 1 juli 2006 tot 1 januari 2007. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Project Integrale Jeugdgezondheidszorg 0 - 19 jaar Midden Nederland. Toelichting:
Abcoude heeft geparticipeerd in het Project Integrale JGZ 0-19 jaar in de regio Midden Nederland (GGD regio). De start van het project was in 2004. Begin 2006 werden de resultaten van het project aan het portefeuillehoudersoverleg aangeboden. Uitvoering van de aanbevelingen heeft grotere slaagkans met een projectmatige aansturing, vergelijkbaar aan de vorige periode. Vervolg geeft vorm aan integratie op de werkvloer van de JGZ-instellingen en ondersteunt gemeenten bij het invullen van de gemeentelijke regietaak op het terrein jeugdgezondheidszorg. Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met de uitkomsten van het project Integrale JGZ 0-19 jaar Midden Nederland. Akkoord gaan met uitvoering van het Plan van Aanpak, Actieplan en Implementatieplan voor 2006 en 2007 volgens de voorgestelde projectstructuur en daaraan een financiële bijdrage leveren. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


5. Jaarrekening 2005 Recreatieschap Vinkeveense Plassen. Toelichting:
De jaarrekening geeft een duidelijk beeld van het gevoerde beleid/beheer in 2005 met bijbehorende financiële verantwoording. Het jaarrekeningresultaat 2005 bedraagt 0,2 miljoen (positief) en wordt conform bestaand beleid toegevoegd aan de bestemmingsreserve. Ambtelijk advies:
In te stemmen met de jaarrekening 2005, onder het voorbehoud dat er een goedkeurende accountantsverklaring kan worden overgelegd. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Het B&W-besluit doen toekomen aan de (plv.) vertegenwoordigers van Abcoude in het Dagelijks Bestuur en Algemeen Bestuur.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 11 juli 2006. De loco-secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 27 juni 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Kapvergunningaanvraag 2 berken en 1 spar, Dr. Koomansstraat 6. Toelichting:
Op 8 mei 2006 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 2 berken en 1 spar aan de Dr. Koomansstraat 6 te Abcoude. De bomen zijn te groot voor de standplaats geworden en veroorzaken overlast. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 24 mei 2006 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 2 berken en 1 spar, Dr. Koomansstraat 6. Mandaatbesluit d.d. 12-6-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Kapvergunningaanvraag 1 berk en 1 conifeer, Laan van Binnenrust 23. Toelichting:
Op 15 mei 2006 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 berk en 1 conifeer aan de Laan van Binnenrust 23 te Abcoude. De bomen zijn ziek en daardoor is er gevaar voor omvallen en de bomen zijn te hoog. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Aanvrager heeft aangegeven dat er nieuwe bomen worden geplant. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 24 mei 2006 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 1 berk en 1 conifeer, Laan van Binnenrust 23. Mandaatbesluit d.d. 12-6-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Kapvergunningaanvraag 2 bolle esdoorns, Heinkuitenhof 12. Toelichting:
Op 15 mei 2006 is een verzoek van bewoners om vergunning binnengekomen voor het kappen van 2 bolle esdoorns aan het Heinkuitenhof 12 te Abcoude. De gemeente is eigenaar van deze twee bomen. De bomen groeien niet goed en bevatten ongedierte. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 24 mei 2006 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 2 bolle esdoorns, Heinkuitenhof 12. Mandaatbesluit d.d. 14-6-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


4. Aanvraag monumentenvergunning voor het veranderen van de kapverdieping van de woning Stationsstraat 12 te Abcoude.
Toelichting:
In augustus 2005 is al eerder monumentenvergunning aangevraagd voor een zelfde bouwplan. De Rijksdienst en de monumentencommissie waren toen negatief, en de aanvraag is op 24-1-2006 geweigerd. De aanvrager is vervolgens met een aangepast plan gekomen. De Rijksdienst is onder voorwaarden positief, en ook de monumentencommissie kan nu leven met het bouwplan (de commissie was verdeeld).
Een voorwaarde is wel dat de dakkapellen c.q. loggia's aan de achterzijde kleiner worden uitgevoerd en minder dicht op de hoek worden geplaatst. De aanvrager heeft de tekening hier nog niet op aangepast, maar voor dat er daadwerkelijk kan worden gebouwd moet eerst nog bouwvergunning worden verleend. De kleine wijzigingen aan de achterzijde kunnen dan worden meegenomen. De beslissing om monumentenvergunning te verlenen wordt in de VAR gepubliceerd. De stukken liggen vervolgens gedurende zes weken ter visie. Pas daarna is de monumentenvergunning onherroepelijk en kan bouwvergunning worden verleend. Ambtelijk advies:
Monumentenvergunning verlenen voor het veranderen van de kapverdieping van de woning Stationsstraat 12 te Abcoude, onder de voorwaarde dat de loggia's aan de achterzijde kleiner worden uitgevoerd en minder dicht op de hoek worden geplaatst. Mandaatbesluit d.d. 22-6-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag lichte bouwvergnning vergroten woonhuis (plaatsen bijkeuken), Koningsvaren 10, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 21-6-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten dakkapel op voordakvlak, Zand- en Jaagpad 17, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 50 lid 4 WW bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 22-6-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---