1e persbericht van donderdag 13 juli 2006

Eindhoven, 13-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in van dronken automobilist

De politie hield donderdag om 03.10 uur op de Smalle Haven een 54-jarige man uit Eindhoven aan. Agenten zagen de man al waggelend in zijn auto stappen en wegrijden. Een stopverbod werd gegeven en een blaastest is afgenomen. De man bleek gedronken te hebben en blies een promillage van ruim 1,35. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto

Tussen woensdag 21.00 uur en donderdag 06.30 uur werd een grijze Opel Astra weggehaald met het kenteken 08-PK-VJ. De auto stond geparkeerd in de Allersma.

Eindhoven/Helmond: Politie pakt twee mannen op na mishandeling en vernieling

Donderdag rond 0.10 uur zijn door de politie op de Europaweg in Helmond twee mannen aangehouden. De twee hadden in Eindhoven op Fellenoord een 23-jarige automobiliste uit Eindhoven klem gereden, omdat het rijgedrag van de vrouw de twee niet aanstond. Nadat ze haar auto hadden klem gereden stapte één van de verdachten uit en trok de vrouw aan haar haren en sloeg haar in het gezicht. De andere dader vernielde een ruit van de auto. Het slachtoffer waarschuwde direct de politie. Agenten konden de auto van de twee op de Europaweg klem rijden. De twee verdachten, een 25-jarige inwoner van Bree en een 24-jarige man uit Beek en Donk zijn de cel ingegaan.

Eersel: Sloffen sigaretten gestolen bij tankstation

Donderdag is rond 02.20 uur ingebroken bij een tankstation aan de Schadewijkstraat. Sloffen sigaretten werden meegenomen ter waarde van enkele duizenden euros. De zijdeur was opengebroken om binnen te komen.

Hapert: Inhaalmanoeuvre kost achttien jarige man rijbewijs

De politie hield vrijdagmorgen rond 08.30 uur een 18-jarige man uit Hapert aan. Hij haalde op de N284 rechts het verkeer in door over de berm en het fietspad te rijden. De politie maakte onmiddellijk een einde aan zijn verkeersgevaarlijk gedrag. De man, die nog maar net zijn rijbewijs had, kon werd ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Heeze: Tabakswaren gestolen

Donderdag is er rond 03.15 uur ingebroken bij een supermarkt aan de Ten Borchwardlaan. Tabakswaren werden buit gemaakt. De inbrekers braken een deur open om binnen te komen.

Leende: Politie houdt twee verdachten aan voor diefstal pallets

De politie hield donderdag op de Irislaan om 00.35 uur twee 21-jarige mannen uit Eindhoven aan. Het tweetal werd op heterdaad betrapt toen ze op een terrein van een houthandel bezig waren om pallets te laden op hun aanhangwagen. Ze ontvingen beiden een proces-verbaal.

Son: Kluis gestolen

Donderdag is rond 21.00 uur ingebroken bij een bedrijf aan Ekkersrijt 4500. Een kluis met autopapieren en reservesleutels van zeven voertuigen is gestolen. Aan de achterzijde van het pand werd een raam opengebroken om binnen te komen.