Gemeente Loenen aan de Vecht


Inspraakprocedure Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Loenen 2007

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is bepaald dat de gemeente verplicht is een verordening vast te stellen die regels bevat over de voorzieningen maatschappelijke ondersteuning, zoals bedoeld is in de Wmo. In de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Loenen 2007 zijn regels opgenomen over de volgende voorzieningen:
- hulp bij het huishouden

- woonvoorzieningen

- het zich lokaal verplaatsen per vervoermiddel
- verplaatsen in en rond de woning

Het concept van deze verordening is besproken met enkele organisaties die cliënten vertegenwoordigen waarop deze verordening betrekking heeft. Deze organisaties kunnen met de voorgestelde keuzes in de verordening instemmen. Het college van burgemeester en wethouder van Loenen heeft er mee ingestemd om deze verordening in de inspraak te brengen.

Vanaf vandaag (13 juli 2006) ligt deze verordening ter inzage op het gemeentehuis. Binnen vier weken na deze publicatie kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijzen ten aanzien van deze verordening kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Loenen. Het postadres is Postbus 99, 3632 ZS Loenen a/d Vecht. Contactpersoon voor dit onderwerp is Fred Nieuwesteeg van bureau Welzijn Onderwijs en Voorlichting. Zijn doorkiesnummer is 236278. De zienswijzen zullen worden verzameld en aan het college van burgemeester en wethouders aangeboden. Met inbegrip van de ingebrachte zienswijzen en de reactie van het college daarop wordt de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Loenen 2007 aangeboden aan de gemeenteraad ter vaststelling in zijn vergadering van 12 september 2006.