GroenLinks

Rapport Schipholbrand moet sneller naar Kamer

13 juli 2006

In de Telegraaf is vandaag uitgelekt dat het conceptrapport over de Schipholbrand 'explosief' is en al bekend zou zijn in zeer kleine kring bij de top van het ministerie van Justitie. GroenLinks wil niet alleen weten of dit bericht klopt, waarom dit al op straat ligt en wil vooral dat het rapport sneller naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Femke Halsema stelde daarom de volgende kamervragen:

Schriftelijke vragen van het lid Halsema (GroenLinks) aan de ministers van Justitie en voor Vreemdelingenzaken en Integratie over het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid over de Schipholbrand.


1. Kent u het bericht over het op uw ministerie circuleren van een concept van het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid?


2. Hoe heeft deze concepttekst kunnen uitlekken? Bent u bereid, nu de inhoud van het onderzoeksrapport waarschijnlijk zeer binnenkort op straat komt te liggen, om het onderzoek van de Onderzoeksraad versneld naar de Kamer te sturen?


3.Klopt het dat de Onderzoeksraad stevige kritiek uit op de gang van zaken rond de Schipholbrand en dat het ministerie van Justitie forse steken heeft laten vallen? Bent u bereid om onmiddellijk alle mogelijke maatregelen te treffen om de eventuele door de Onderzoeksraad geconstateerde misstanden die tot op de dag van vandaag bestaan te verhelpen, waarbij met name te denken valt aan de nazorg voor de slachtoffers van de brand?

Den Haag, 13 juli 2006