Gemeente Amsterdam



Bewonersbijeenkomst 12 juli, 19.00 uur

Vervangende woonruimte bewoners Bos en Lommerplein

13 juli 2006
-
Voorlichting
In het pand van de Algemene Woningbouw Vereniging aan het Bos en Lommerplein vond op woensdagavond een bewonersbijeenkomst plaats. Hier kregen de bewoners van het plein te horen dat binnen afzienbare tijd iedereen vervangende woonruimte krijgt aangeboden. De organisatie hiervan loopt via het servicepunt dat is ingericht bij de AWV. De kosten voor de vervangende woonruimte worden vergoed. Zolang er nog geen vervangende woonruimte beschikbaar is kunnen de bewoners verblijven in hotels. Berichten als zouden bewoners na twee dagen uit de hotels moeten, zijn onjuist.

Tijdens de bewonersbijeenkomst werd een toelichting gegeven op het technisch onderzoek dat door Intron is verricht. Dit onderzoek is te vinden op www.amsterdam.nl evenals het eerdere door TNO gedane onderzoek.

Op basis van het Intron-onderzoek viel het besluit van de gemeente het hele complex te ontruimen.

Burgemeester Cohen zegde toe dat de Vereniging Van Eigenaren nauw wordt betrokken bij het vervolgonderzoek naar de bouwkundige situatie van het complex. Dit onderzoek vindt plaats in opdracht van Fortis, Multivastgoed en Hillen & Roosen in samenwerking met de gemeente Amsterdam. De Vereniging kan zich hierbij door eigen deskundigen laten ondersteunen. De gemeente neemt de kosten voor deze ondersteuning voor haar rekening.

Toegang woning

Bewoners die belangrijke spullen uit hun woning moeten halen kunnen dit doen onder politiebegeleiding. Hiervoor zijn tijdsblokken ingesteld. De woningen kunnen bezocht worden tussen 09.00 uur en 21.00 uur door de week, en tussen 10.00 uur en 17.00 uur in het weekend.

Post

Bewoners kunnen hun post ophalen bij de TPG vestiging aan de Kabelweg 44. Het stadsdeel zoekt naar een mogelijkheid voor bewoners om de post op een dichterbij gelegen locatie op te kunnen halen.