Juli 2006

Vrij Uit: steeds meer senioren op wintersport
Vrij Uit verwacht, dat de seniorenmarkt in de wintersport de komende jaren verder zal groeien. Van de 1,2 miljoen mensen die in 2005 op wintersport gingen waren er 17 pct. ouder dan 55 jaar. In 2003 was het aandeel senioren nog 14 pct. Die trend zet zich door de toenemende vergrijzing zeker voort, aldus Vrij Uit, dat zich daarom in de plannen voor winter 2006/2007 sterker richt op deze doelgroep. Afbeelding Vrij Uit ziet in het algemeen een toenemende differentiatie in de wintersportmarkt naar soort vakantie, soort accommodatie, verzorging en naar doelgroep. Als wintersportmarktleider met ruim 25% marktaandeel, speelt Vrij Uit hier vanzelfsprekend in het komende winterseizoen 2006/2007 verder op in.

Scherpere prijzen
Met auto, bus, trein of vliegtuig - naar een hotel, appartement of chalet - met familie, kinderen of vrienden - op basis van logies tot aan all inclusief eten,drinken en materialen - gaan snowboarden, skien, sneeuwscooteren of op skisafari. En dat tegen scherpere prijzen dan rechtstreeks boeken...

De huidige wintersporter is veeleisend. Het zeer uitgebreide Vrij Uit aanbod biedt een ieder wat wils. De focus ligt dit jaar op voordelige winterport, families en nieuw: senioren.

Seniorenmarkt
Deze doelgroep is actief, wil genieten van het leven, heeft vrije tijd en geld te besteden. Vrij Uit speelt hierop in door accommodaties te selecteren die zeer geschikt zijn voor de doelgroep.

Afbeelding Door het 'Samen Genieten'-logo worden deze accommodaties die zich kenmerken door kleinschaligheid, sfeer en gunstige prijs aangeduid. Ze bevinden zich veelal in sfeervolle skioorden waar naast het skiën ook uitstekende langlauf- en wandelmogelijkheden zijn.

Hele familie
Onderzoek toont aan dat senioren ook veelvuldig met kinderen en kleinkinderen de sneeuwvakantie doorbrengen. Hiervoor zijn er ruime chalets en familiekamers in het aanbod opgenomen.

Daarnaast biedt Vrij Uit wintersport 'dichtbij vakanties' in Willingen en Winterberg, Duitsland. Ideale bestemmingen voor een korte vakanties en ook zeer geschikt voor de seniorendoelgroep door de o.a. de wandel en langlauf mogelijkheden.

Betaalbaar
Voordelige wintersport blijft een heel belangrijk speerpunt bij Vrij Uit. Naast de goedkopere wintersportlanden Tsjechië en Bulgarije biedt Vrij Uit ook vele extra's om een wintersportvakantie betaalbaar te houden voor iedereen, ook in de gevestigde wintersportlanden als Oostenrijk en Frankrijk.

Voordeelpas
Vrij Uit heeft de Voordeelpas, waarmee de klant veel voordeel ter plaatse krijgt op bijvoorbeeld skiles, skihuur, maar ook restaurants en bars. Bovendien kan de klant bij vele accommodaties profiteren van vroegboekkorting, die zelfs kan oplopen tot 20% bij enkele Pierre et Vacances accommodaties in Frankrijk.

Ook ontvangt iedereen bij een wintersportboeking een reischeque t.w.v. EUR 25 voor een volgende Vrij Uit Tussendoortjes vakanties én maakt men tot 1 november wekelijks kans op een TomTom One navigatiesysteem.

Familiekamers
Als familie touroperator zorgt Vrij Uit voor een groot aantal voordelige familiekamers, waar naast de ouders ook ruimte is voor minimaal 2 kinderen met extra hoge kinderkortingen.

De behoefte aan differentiatie komt ook tot uiting in de vele verschillende arrangementen die te boeken zijn. Voor diegenen die voor gemak gaat zijn er All Inclusive accommodaties en bij vele bestemmingen de mogelijkheid bieden om van te voren skipas, skihuur en skiles te boeken.

Sneeuwscooter- en huskysafari
Zweden en Finland zijn landen die meer bieden dan alleen een ski of snowboard vakantie. Het zijn wintersportlanden met iets extra's. Vrij Uit heeft in Finland een aantal unieke arrangementen samengesteld inclusief gratis sneeuwscootersafari.

Ook nieuw zijn de arrangementen in Lapland, een 8-daagse Huskysafari en 8-daagse Beleef alles Lapland arrangement. Ook voor Zweden biedt Vrij Uit sinds dit jaar de mogelijkheid excursiepakketten te boeken: husky- en sneeuwscootersafari, iceclimbing, quads.

Snow Magazine
Vrij Uit is komend seizoen weer hoofdsponsor van het televisieprogramma "Snow Magazine VIPS". Vanaf oktober zullen verschillende bekende Nederlanders in 13 afleveringen Vrij Uit bestemmingen bezoeken en kennismaken met de verschillende aspecten van de wintersport zoals skiën, snowboarden, parasailen, snowscooteren en nog veel meer.

Het programma wordt 13 weken lang uitgezonden door SBS 6 en Net 5 op zondag en start op 8 oktober 2005.

'Beste wintersportaanbieder'
De afgelopen jaren is Vrij Uit door de gezamenlijke Nederlandse reisbureaus uitgekozen als beste wintersportaanbieder. Het aanbod is te boeken via ANVR reisbureaus, www.vrijuit.nl of per telefoon 0900 - 8745848

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie,