Kamer van Koophandel Zuid-Limburg

Faculteit ICT

Persbericht

Maastricht/Heerlen, 13 juli 2006

Hogeschool Zuyd en RPC strijden samen tegen computercriminaliteit

Vanochtend hebben de Faculteit ICT van de Hogeschool Zuyd en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Zuid-Limburg een convenant getekend ter bestrijding van computercriminaliteit. Doel hiervan is een gezamenlijke aanpak van deze vorm van criminaliteit waarvan het bedrijfsleven in toenemende mate nadelige gevolgen ondervindt. Ook in Zuid-Limburg.

Om computercriminaliteit effectief aan te pakken, zijn beide partijen van mening dat kennis- en ervaringsuitwisseling tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid noodzakelijk is. Dit moet ertoe leiden dat bedrijven zich beter bewust worden van de risico's van computercriminaliteit en zich hier beter tegen wapenen. Het RPC gaat de netwerkscan die door de opleiding Netwerk Infrastructuur Design van de Hogeschool Zuyd is ontwikkeld, actief bij bedrijven onder de aandacht brengen. Door deze netwerkscan krijgen bedrijven een op maat gesneden advies over de wijze waarop hun computersystemen (beter) beveiligd kunnen worden.

Hogeschool Zuyd zal daarnaast in haar opleiding Netwerk Infrastructuur Design nog nadrukkelijker aandacht besteden aan het voorkomen van computercriminaliteit in bedrijven. De opleiding ontwikkelt momenteel zelfs een aparte afstudeerrichting, genaamd digitale onderzoeker, om het bedrijfsleven gekwalificeerde mensen te leveren die computercriminaliteit kunnen aanpakken. Hierbij wordt zij vanaf nu geholpen door de inbreng van kennis en praktijkervaringen opgedaan binnen de Politie Limburg Zuid en de nationale Politieacademie. De voortgang van de gemaakte afspraken wordt jaarlijks door Hogeschool Zuyd en het RPC Zuid-Limburg besproken.

Het convenant is namens de Hogeschool Zuyd getekend door de heer Simon, directeur Faculteit ICT. De heer Lamkin, ondernemer, heeft het convenant getekend als voorzitter van het RPC Zuid-Limburg.

Einde bericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

drs. Marc van Tilburg, RPC Zuid-Limburg, 043 3506532 / 06 21506147

dhr. Joep Aerts, Hogeschool Zuyd, 045 4006832

mw. Judith Nusselder, Hogeschool Zuyd, 06 11001305

---- --