Juli 2006

Slowakije nieuw in de winter bij Neckermann
Sterke focus op voordelig en zomerkorting bij 'winterboeken' Neckermann heeft haar wintersportaanbod uitgebreid en introduceert voor het komend seizoen Slowakije als nieuwe bestemming. Verder zijn er vele nieuwe accommodaties en skigebieden opgenomen zoals in Tsjechië en Italië. Er is een sterke focus op 'voordelig' en daarnaast biedt Neckermann zomervoordeel bij winterboekingen. Afbeelding
Cool in uitstraling en in aanpak, het Cube hotel in Savognin, Zwitserland, dat vooral bij jongeren erg geliefd is als wintersportbestemming.

Iedereen die een Neckermann wintersportvakantie boekt ontvangt namelijk een waardecheque van EUR 50,- te gebruiken voor een Neckermann zomervakantie van 2007.

Trends
Neckermann signaleert een aantal trends in wintersportboekingen. Ten eerste is er de afgelopen jaren een toenemende belangstelling voor voordelige bestemmingen. De opkomst van Tsjechië en Bulgarije was daarvan het gevolg. Bestemmingen die ondanks vervoer per vliegtuig, een wintersport betaalbaar maken voor een grotere groep liefhebbers

Afbeelding Prijs/kwaliteit
Daarom is besloten om het aanbod verder uit te breiden met de bestemming Slowakije. Een voordelige bestemming met super prijs-kwaliteit verhouding.

Een voorbeeld: een gezin met 2 volwassenen en 2-4 kids (2 t/m 6 jaar 100% korting) betalen voor een week skiën in de krokusvakantie (17/2) met verblijf in Hotel Repiska (gezinskamer o.b.v. halfpension) in totaal slechts EUR 645,- (excl. calamiteitenfonds en eventuele verzekeringen). Ook ter plaatse zijn de kosten aantrekkelijk. Bijvoorbeeld: kosten voor een hoofdgerecht ca. EUR 4,- / bier ca. EUR
1,- / frisdrank ca. EUR 0,80 / fles wijn ca. EUR 4 à 6,-.

Twee gebieden
Het wintersportgebied in Slowakije wordt opgedeeld in twee regio's, te weten de Hoge Tatra en de Lage Tatra. De Hoge Tatra behoort tot het kleinste hooggebergte van Europa, met 25 bergtoppen boven de 2.600 meter. Ten westen van de hoogste bergkam loopt de grens met Polen. De skigebieden liggen allemaal relatief dicht bij elkaar, in een omgeving van max. 35 km.

Bosrijk
De Lage Tatra staat bekend om zijn bosrijke dalen met talrijke skipistes. Jasna, gelegen aan de noordhelling van de Chopok (2.024 m) is het meest bezochte en grootste skigebied van Slowakije en bestaat uit de 3 skicentra Chopok Noord, Zahradky en Otupne.

Extra's
De tweede trend is de vraag naar extra's, zoals all inclusive formules, wellnessfaciliteiten en beleving. Hier spelen vele van de Necekrmann-accommodaties goed op in.

Afbeelding
Het trendy Cube hotel in het Zwitserse Savognin richt zich in aanpak en formule vooral op de wintersportende jongeren.

Bijvoorbeeld: In het Zwitserse plaatsje Savognin ligt het Cube hotel, direct aan de piste. Het is een buitengewoon trendy hotel, dat zich met name op jongeren richt. Een soort MTV hotel met grote tv-schermen, er kan tot 15:00 uur ontbeten worden, er is een discotheek aanwezig, sauna open tot diep in de nacht etc.

Het Cube hotel voert een uniek concept waarbij de skipas en allerlei sportmateriaal inclusief is zoals airboards, snow tubing, snow cycles, snow scooters, etc

Voordeelpas
Een derde trend is dat touroperators steeds meer extra's bieden die het aantrekkelijk maken om via hen te boeken in plaats van rechtstreeks. Zo ook Neckermann. Naast de actie dat een ieder EUR50 korting ontvangt op een zomervakantie van Neckermann, ontvangt iedere boeker ook een voordeelpas.

Deze voordeelpas biedt vele kortingen ter plaatse op bijvoorbeeld skihuur en liftpassen. Verder zijn er vele vroegboekkortingen en andere voordelen terug te vinden bij het aanbod.

Populair
De meerderheid van de wintersporters kiest nog altijd voor de populaire bestemmingen Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië. Neckermann heeft ook dit jaar een compleet aanbod in deze landen met hotels, chalets en appartementen.

Uitbreiding
Er is met name uitgebreid in Oostenrijk, West Tirol en in Italië. Nieuw dit jaar is het Italiaanse Hochpustertal met de plaatsen Innichen en Sexten direct aan de grens met Oostenrijk. Ook nieuw zijn de plaatsen Bormio in de Italiaanse Alpen, Merano in het skigebied Merano 2000 en Ratschings en Ridnaun in skigebied Ratschings-Jaufen.

Boeken
Het Neckermann wintersportaanbod is boekbaar vanaf 21 juli 06. De brochure 06/07 is verkrijgbaar bij de ANVR- reisbureaus, het complete aanbod is ook te boeken op www.neckermann.nl of via het call center op 0900-5550555.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie,