Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 13 juli 2006

Persbericht

Verbeteren verkeersveiligheid rondom scholen

Gemeente De Wolden is bezig met het verbeteren van de verkeersveiligheid rondom de scholen De Ekkelboom en De Hoeksteen aan de Venekamp in Zuidwolde. In overleg met de bewoners van de Venekamp, de verkeersouders en de directeuren van de scholen worden verschillende verkeersveiligheidsverhogende maatregelen genomen.

Zo wordt de Venekamp vanaf de Wethouder Klunderstraat tot aan de kruising met de Reuvekamp een éénrichtingsverkeerweg. Er worden extra parkeerplaatsen aangelegd, zes langs de Wethouder Klunderstraat en zes langs de Venekamp. Er wordt een fietssluis in het voetpad ten noorden van Venekamp 1 geplaatst. De wachtruimte van ouders om hun kinderen op te halen wordt verplaatst naar de hoofdingang van De Ekkelboom. En het woongebied dat wordt omsloten door de Meppelerweg, De Marsen, De Vennen en de Hoofdstraat wordt aangewezen als een 30 km-gebied.

Naast het aanpassen van de infrastructuur wordt aandacht besteed aan de gedragsbeïnvloeding van ouders van de schoolgaande kinderen, de schoolgaande kinderen en de leerkrachten. Hierin is een belangrijke taak weggelegd voor alle betrokkenen van de twee scholen. Belangrijk is bijvoorbeeld waar parkeert de ouder de auto bij het ophalen en brengen van het kind.

In 2004 heeft de gemeenteraad voor de verkeersveiligheid rondom scholen geld beschikbaar gesteld. Zo is bijvoorbeeld de veiligheid rondom de scholen De Wegwijzer in Alteveer en De Rozebottel in Koekange al vergroot. Met de bovenstaande maatregelen wil de gemeente ook de verkeersveiligheid voor de kinderen op De Ekkelboom en De Hoeksteen te verbeteren.

//////////////////////////////////

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau Voorlichting, tel. (0528) 378 239.


---- --