Dienstenbond CNV

ACTIE BIJ ALBERT HEIJN
13-07-2006

De uitslag van de gezamenlijke ledenvergaderingen van CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten was duidelijk. Geen verdere concessies door bonden, Albert Heijn moet tegemoet komen aan onze eisen. Als dat niet gebeurt willen onze leden dat er acties komen.

Wij eisen:

* 2% loonsverhoging

* afspraken over uitzendkrachten, eendaagse parttimers en gelijk loon voor gelijk werk

De kaderleden van de vakbonden hebben ingestemd met het versturen van een ultimatum aan Albert Heijn. Dat ultimatum loopt af op donderdagnacht 13 juli. Besloten is om de eerste actie te voeren op:

Maandag 17 juli
Demonstratie vanuit DC Zaandam naar het hoofdkantoor.

Doel is om per DC een afvaardiging van rond 25 personen naar Zaandam te sturen. Gezamenlijk met een grote delegatie van DC-medewerkers uit DC Zaandam trekken we in een demonstratieve optocht naar het hoofdkantoor. De gezamenlijke bonden roepen de medewerkers in DC Zaandam op het werk korte tijd te onderbreken voor deelname aan de demonstratie.

De demonstratie in Zaandam gebeurt in eigen tijd. De bonden zorgen voor vervoer en broodjes. Je bent op tijd terug voor je avond- of nachtdienst. Leden en niet-leden kunnen meedoen.

Het is onze eerste actie, later kunnen acties per DC volgen waarin we rekenen op de deelname van iedereen. Als er meer dan ca 25 personen per site naar Zaandam willen komen is dat natuurlijk geen probleem. De bonden zorgen voor voldoende vervoer.

Doe mee en teken vandaag in op de buslijsten !!!

De demonstratie begint om 11:30 uur en duurt tot 13:30 uur . Vanwege de reistijd vertrekken we met de bussen op verschillende tijden vanaf elk DC:

Zwolle 09:30 uur

Geldermalsen 10:00 uur

Pijnacker 10:00 uur

Nieuwegein 10:00 uur

Tilburg 09:30 uur

Voor vragen over deze info kunt u contact opnemen met uw bestuurder Fedde Monsma, telnr. 023 56 51 052 of f.monsma@cnvdibo.nl

HET GAAT OM JOUW CAO

LAAT ALBERT HEIJN ZIEN DAT WIJ ONS HARD MAKEN VOOR EEN GOEDE CAO. KOMT ALLEN NAAR ZAANDAM OP 17 JULI