Dienstenbond CNV

Dixons: CAO resultaat en overname
13-07-2006

De CAO besprekingen hebben lang op zich laten wachten, maar uiteindelijk toch geleid tot een onderhandelingsresultaat. Het resultaat leggen wij ter beoordeling aan u voor.

De CAO kent een looptijd tot 1 februari 2007. Over 2005 wordt geen structurele verhoging toegekend, maar een eenmalige uitkering. De hoogte is afhankelijk of u full-time of part-time werkt. Uiteraard hadden wij over 2005 graag een structurele loonsverhoging willen afspreken, maar dat zat er echt niet in. Voor 2006 is dat wel gelukt, en wel 1% per 1 februari en 0,5% per 1 augustus. Geen echte vetpot maar gelukkig is het ons wel gelukt om de toeslagen voor het werken op avonden en de zaterdagmiddag te handhaven. Omdat de CAO straks geen onderdeel meer uitmaakt van het grote (Maxeda) concern moeten er een aantal zaken omgezet worden en daar gaan we na de vakantie voortvarend mee aan het werk. Thans is het woord aan U en adviseren U om in te stemmen met het onderhandelingsresultaat(zie bijlage). Uw mening kunt U kenbaar maken per e-mail tot uiterlijk 24 juli a.s.

Inmiddels heeft de overgang naar Dexcom plaatsgevonden. Wij hebben een aantal malen met de nieuwe eigenaar gesproken. De nieuwe eigenaar is zeer actief aan de slag gegaan en we zijn dan ook benieuwd naar de eerste (positieve) veranderingen. De groeistrategie is zeer ambiteus. Gelukkig vinden er vooralsnog in het management geen veranderingen plaats. Omdat Maxeda in een groot veranderingsproces zit met de pensioenen is daarover afgesproken dat de Dixons pensioenregeling in de totale studie meegenomen zal worden. Voor Dynabite verandert er niets, die blijven gewoon in hun huidige pensioenregeling. De afspraken die we over de overname gemaakt hebben treft U ook als bijlage aan.

Mocht u opmerkingen en of vragen hebben, neem dan contact op met Geert B. Rijzinga.

Hij is te bereiken op tel.nr. 023 5651052 of per e-mail g.rijzinga@cnvdibo.nl