Provincie Groningen

Chinese delegatie op provinciehuis 13 juli 2006

Donderdagochtend 13 juli bracht een Chinese delegatie uit de provincie Shaanxi onder leiding van de heer Song Hongwu, senior economic Advisor of Shaanxi Provincial People's Government, een bezoek aan het Provinciehuis in Groningen.

Onder dit gezelschap bevonden zich ondermeer ook de burgemeester van Hanzhong City en de loco-burgemeesters van Baoji City en Xianyang City. De Chinese delegatie bezocht het provinciehuis ondermeer ter gelegenheid van de vriendsschapsband die de provincie Groningen heeft met Shaanxi. De provincie Groningen onderhoudt sinds eind 2003 een vriendschapsband. De provincie Shaanxi is een bijzonder stukje China met maar liefst 36 miljoen inwoners, 43 universiteiten en hogescholen en heeft net als Groningen ook een gasveld (vele malen groter, namelijk een gasveld van 350 biljoen ton gas).

De beide provincies ondernemen gezamenlijk acties om, op basis van gelijkheid en tot wederzijds voordeel, vriendschappelijke contacten en handelsbetrekkingen te onderhouden. Maar ook een actieve uitwisseling en samenwerking bewerkstelligen op het gebied van wetenschap en technologie, cultuur, sport, gezondheidszorg, onderwijs vallen hieronder.

13 juli 2006