Gemeente Tilburg

13-7-2006
Peer gooit het er niet meer naast!
Bestrijding illegale stortlocaties

Per jaar komen er ongeveer 8000 meldingen bij het Centraal Meldpunt binnen over vervuiling van het openbaar gebied ofwel illegale stort.

Het plaatsen van de borden 'Peer gooit het er niet meer naast' bij ondergrondse containers is één van de initiatieven om illegale stort te bestrijden.

Marieke Moorman, wethouder milieu heeft vandaag symbolisch een bord geplaatst bij een ondergrondse container aan de Generaal Smutslaan. Deze locatie behoort tot de top 25 van illegale stortlocaties in Tilburg. Op deze plek wordt er vaak grof huisvuil naast de container geplaatst wat eigenlijk bedoeld is voor de milieustraten. Jammer want één telefoontje naar de grof huisvuillijn voorkomt vervuiling en een risico van een boete.

Marieke Moorman, wethouder milieu en schoonhouden stad: 'De gemeente Tilburg maakt extra werk van het aantrekkelijk maken en houden van Tilburg. Met het plaatsen van het bord wil de gemeente flatbewoners en omwonenden bewust maken van afvalscheiding en de gevolgen van illegaal storten. Want mensen die op heterdaad betrapt worden riskeren een boete tussen de 50 en 800 euro. Ook controleert de gemeente buiten kantooruren. In een schone stad voelen bewoners zich prettig en veilig.'