Gemeente Coevorden

`Gouden Greep' voor gezinscoaches in gemeente Coevorden

De landelijke stichting Kinderen Ouders Grootouders (KOG) heeft donderdagmiddag 6 juli in het provinciehuis in Assen `de Gouden Greep' uitgereikt aan de gezinscoaches van het Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden en SWW Hoogeveen voor het project Gezinscoaching Drenthe. De gezinscoaches krijgen de prijs vanwege het unieke karakter van twee proefprojecten in Coevorden en Hoogeveen. De gemeente Coevorden heeft het project samen met de provincie opgezet en komt voort uit de nota Samenwerken aan zorg voor de jeugd.

Bij dit project beslissen ouders zelf welke ondersteuning in een gezin nodig is. De gezinscoaches organiseren alle hulpverlening in samenspraak met de betrokken gezinnen. Gebleken is dat deze aanpak het vertrouwen herstelt tussen gezinnen en hulpverlening. Er wordt niet buiten de mensen om over hen gepraat, maar de gezinnen zijn zelf aanwezig bij alle gesprekken tussen de hulpverleners.

Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt. Vorig jaar mochten provinciale staten van Groningen de prijs in ontvangst nemen voor hun actie om in een telefoonpanel deel te nemen om vragen over jeugdzorg te beantwoorden.

Over Stichting KOG

KOG is een landelijke stichting door en voor (groot)ouders met omgangsproblemen, ouders van een onder toezicht gesteld of uit huis geplaatst kind en ouders van een weggelopen kind.