Saxion Hogescholen
BR>

wo 12 juli 2006

Eerste lichting sociaal juridische dienstverleners studeert af bij Saxion

Op donderdag 13 juli aanstaande studeren de eerste studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening van Saxion Hogescholen af. De relatief nieuwe opleiding vloeit voort uit de groeiende vraag naar juridisch opgeleide hbo'ers. De afgestudeerden krijgen de titel "bachelor of laws".

Twee van de afstudeerders, Kim Reerink (22) uit Lattrop en Esther Simpelaar (23) uit Apeldoorn, deden hun afstudeeronderzoek bij de Politie Noord- en Oost-Gelderland. Voor het Bureau Integriteit & Veiligheid brachten zij in kaart hoe klachten konden worden voorkomen en verminderd. Daarbij werd ook gekeken naar de mogelijkheden om het administratieve proces te vereenvoudigen. Aanleiding van het onderzoek was de sterke stijging van het aantal klachten in de periode 2004-2005.

Politie Noord- en Oost-Gelderland is blij met het onderzoek van de studentes. Het heeft aangetoond dat een nieuwe manier van klachtenbehandeling en een betere registratie van de klachten de voornaamste oorzaak is van de stijging. Om het aantal klachten te verminderen deden Kim en Esther aanbevelingen voor een betere klachtenafhandeling. Met een aantal van deze aanbevelingen - bijvoorbeeld het snel contact leggen van leidinggevenden met de ontevreden burger om te vragen waar de schoen wringt - gaat de politie zeker aan de slag.

Een afgestudeerde sociaal juridische dienstverlener kan in allerlei organisaties aan het werk. Te denken valt aan functies als juridisch adviseur, sociaal raadsman, wetstechnisch beoordelaar, medewerker slachtofferhulp of consulent bij een patiëntenvereniging. De opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening wordt bij Saxion als voltijd- en als deeltijdopleiding aangeboden aan de academie Bestuur en Recht.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------