Ingezonden persbericht


Persbericht

Delhaize Group zet Cartesis in voor wereldwijde financiële planning

Grote internationale retailer reorganiseert wereldwijde BPM-omgeving ten behoeve van de toekomst

Utrecht, 13 juli 2006 - Cartesis, 's werelds grootste financieel en performance management softwarespecialist, maakt bekend dat Delhaize Group (NYSE: DEG, Euronext Brussels: DELB), Belgische voedingsdistributeur die wereldwijd actief is, gekozen heeft voor Cartesis 10, Cartesis' geïntegreerde platform voor financiële planning, consolidatie en analytics. Het contract volgt uit een uitgebreid selectietraject en heeft betrekking op de wereldwijde implementatie van een business performance management (BPM)-systeem voor duizenden gebruikers, dat aansluit bij de strikte vereisten die Delhaize Group heeft ten aanzien van de visie op BPM in de toekomst.

Delhaize Group heeft vestigingen in acht landen op drie continenten en is als internationale retailer op de voedingsmiddelenmarkt sterk vertegenwoordigd in de Verenigde Staten en Europa. De organisatie heeft ongeveer 136.000 medewerkers en middels een netwerk van 2.644 winkels met diverse winkelformules realiseerde de groep in 2005 een omzet van 18,6 miljard euro.

De corporate finance-afdeling van de groep opereert met name vanuit Brussel en ondersteunt het internationale retailnetwerk met een heldere rapportagestructuur die erop gericht is om optimaal inzicht te bieden in financiële en operationele prestaties op alle niveaus. De vestigingen zijn verantwoordelijk voor hun eigen planning en budgettering en hebben daarom ook behoefte aan volledige informatie over hun prestaties in real-time.

Delhaize Group heeft behoefte aan een gebruiksvriendelijk en toekomstvast BPM-systeem dat zowel rapportage en consolidatie als planning omvat. De oplossing moet data uit lokale general ledgers en enterprise resource planning (ERP)-systemen centraal bij elkaar brengen, zodat lokale vestigingen hun planning- en budgetteringsprocessen kunnen uitvoeren in lijn met de wijze waarop de groep dat doet. Daarnaast heeft de finance-afdeling op groepsniveau behoefte aan een meer gedetailleerd beeld van de prestaties van de individuele entiteiten om zich sterker te kunnen richten op het verkorten van rapportagecycli en het verhogen van de return on investment.

Het bedrijf is ervan overtuigd dat de oplossing van Cartesis ertoe zal bijdragen dat corporate finance zich kan richten op het analyseren van gegevens in plaats van het verzamelen ervan. Dit is erg belangrijk in het streven om de wereldwijde BPM-processen te optimaliseren. Ook moet Cartesis 10 de rapportagecyclus 20 procent sneller maken en de barricade die nu veroorzaakt wordt door complexe afstemming van intercompany transacties wegnemen. "De Cartesis-oplossing zal ons helpen om de analyse- en budgetteringsprocessen op zowel corporate als vestigingsniveau te versoepelen", aldus Jean-Luc Vandebroek, Corporate Director Financial Systems bij Delhaize Group. "Verschillende externe bronnen waaronder belangrijke sectoranalisten hebben bevestigd dat de manier waarop Cartesis de master data organiseert bijzonder sterk is. De beschikbaarheid van gegevens die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn geeft ons het benodigde inzicht om onze strategische business planningprocessen zo goed mogelijk vorm te geven."

Total cost of ownership (TCO) was ook een belangrijke factor. De kosten die verbonden zijn aan het implementeren en onderhouden van de Cartesis-oplossing bleken aanzienlijk lager dan de kosten van concurrerende producten. Bovendien draait Cartesis op Microsoft-technologie, de standaard binnen de Delhaize Group. Deze criteria zorgden er mede voor dat Cartesis 10 de meest geschikte oplossing is voor de BPM-toekomst van de groep.

"De keuze van een internationale retailer met sterke vertegenwoordiging in de VS en Europa voor Cartesis 10 onderstreept onze kracht om planning, budgettering en financiële consolidatie op wereldwijd niveau te integreren", aldus Jacqueline de Rojas, European VP Sales bij Cartesis. "De beslissing van Delhaize Group bewijst nogmaals onze capaciteit om internationale BPM op een volgend niveau te brengen binnen dergelijke grote groepen die actief zijn in sterk competitieve markten."

Delhaize Groep
Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in 8 landen op 3 continenten. Eind maart 2006 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2.644 winkels. In 2005 boekte Delhaize Groep een netto-omzet en andere opbrengsten van EUR 18,6 miljard en een nettoresultaat van EUR 364,9 miljoen. Eind 2005 stelde Delhaize Groep ongeveer 135.700 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Over Cartesis
Cartesis is de grootste en snelst groeiende BPM-softwarespecialist ter wereld met meer dan 1.300 klanten, 600 medewerkers en 200 wereldwijd verspreide consultants. Cartesis is opgericht in 1990 en zorgt voor inzicht, controle en betrouwbaarheid door het samenbrengen van informatie, mensen en processen bij veeleisende multinationals zoals Air France, KLM, Danone, Diageo, Nissan, Arcelor, Rabobank, Frans Maas en Océ. Meer dan 24% van de Fortune Global 100 ondernemingen maakt gebruik van Cartesis' diepgaande financiële expertise en op standaarden gebaseerde technologie voor compliance, financiële consolidatie, management reporting, planning, budgeting en forecasting. Het systeem maakt gebruik van één enkel datamodel en is bestemd voor meerdere geografische en business segmenten. Microsoft, Accenture, Bearing Point, E&Y, KPMG en PWC behoren tot een van de partners van Cartesis. De onderneming heeft klanten in 44 verschillende landen en heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Norwalk (CT), Parijs, Tokio, Toronto en Utrecht. Kijk voor meer informatie op: www.cartesis.nl.

All cited names and/or trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien van LEWIS PR: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met Annemieke van Baal - Marketing & Communications Manager Benelux: Tel: +31 (0)6 22 361 017
E-mail: avanbaal@cartesis.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com