ABN AMRO

Amsterdam, 13 juli 2006

Kortingsregeling voor actieve beleggers bij ABN AMRO

ABN AMRO biedt vanaf vandaag korting voor actieve Direct Beleggers. De korting wordt berekend op basis van de betaalde provisie van de afgelopen vier kwartalen en kan oplopen tot zestig procent van de totale transactieprovisie. Bij vergelijking van de tarieven is ABN AMRO met deze kortingsregeling voor de meest actieve beleggers 30% goedkoper dan andere aanbieders.

'In 2006 is beleggen via internet populairder geworden', aldus Gerard Bergshoeff, hoofd beleggen ABN AMRO Nederland. Zo is de handelsactiviteit van online beleggers in de laatste vijf jaar verdrievoudigd en geven beleggers in Nederland bijna de helft van hun orders op via internet. Daarnaast is beleggen voor 1,5 miljoen consumenten in Nederland voor zowel de korte als lange termijn aantrekkelijk om een vermogen op te bouwen en te laten groeien. 'Ook ABN AMRO herkent die trend en speelt daarop in met een nieuw prijssignaal en verbeterde dienstverlening naar de markt.'

De groei in het segment actief beleggen bij ABN AMRO is vorig jaar met de introductie van Direct Beleggen ingezet. Deze dienstverlening is bedoeld voor klanten, die zelfstandig (zonder gebruik te maken van advies of tussenkomst van een adviseur) en tegen een scherpe prijs willen beleggen. De klant kan de orders opgeven via internet en (mobiele) telefoon. Inmiddels maken ruim 20.000 klanten gebruik van Direct Beleggen, een verdubbeling ten opzichte van april dit jaar toen ABN AMRO haar tarieven verlaagde. Daarom is de doelstelling voor eind 2006 verhoogd naar 30.000 klanten.

Naast de kortingsregeling introduceert ABN AMRO de Effecten Overstapservice. Hiermee kunnen klanten eenvoudig en kosteloos (zonder maximum) hun beleggingsportefeuille overboeken naar ABN AMRO. Daarnaast is onlangs een speciale servicedesk ingericht voor TradeBox, het online brokerage systeem voor actieve beleggers. Medio augustus lanceert ABN AMRO een vernieuwde versie van TradeBox, waardoor o.a. het opgeven van orders sneller en gemakkelijker wordt.

Kijk voor meer informatie op www.abnamro.nl/directbeleggen of www.abnamro.nl/tarievenvergelijker

Perscontacten: 020 - 6288900

ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting
(HQ 9140)
Postbus 283
1000 EA Amsterdam

Telefoon: 020 628 89 00
Buiten kantoortijden:
020 629 80 00
Fax: 020 629 54 86


Copyright © 1998-2006 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.