Gemeente 's-Hertogenbosch

13-07-2006
Publieksprijs voor de drijvende woningen in De Groote Wielen In het kader van de BAI-architectuurprijsvraag 2006 zijn zestig ontwerpen voor drijvende woningen in De Groote Wielen ingezonden. Een vakjury heeft het ontwerp "Watergaten" van de Amsterdamse architecten Bob Ronday en Maxim Winkelaar als winnaar aangewezen. Nu wordt ook het publiek gevraagd om aan te geven waar zijn voorkeur naar uitgaat. In samenwerking met de gemeente hebben het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) en de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) daarom een publieksprijs ingesteld.

Iedereen kan een voorkeursstem uitbrengen via de site www.bai-drijvendewoningen.nl, onder het kopje "inzendingen". De inzendingen zijn ook nog deze gehele maand te bezichtigen in de hal van het Stadskantoor van de gemeente. Stemmen kan tot eind augustus. Zowel de ontwerper met de meeste stemmen als degene die daarop heeft gestemd (aangewezen via loting) ontvangt een passende prijs (overnachting in een drijvend hotel).

Met de architectuurprijs én de publieksprijs wil de gemeente de aandacht vestigen op de mogelijkheid van drijvende woningen in De Groote Wielen. Daarom wordt als vervolg op deze uitverkiezingen in oktober van dit jaar een bijeenkomst georganiseerd waar de tien hoogst geplaatste ontwerpers de kans krijgen om hun ontwerpen onder de aandacht te brengen van potentiële opdrachtgevers. De bedoeling is dat met deze "kruisbestuiving" nieuwe en creatieve projecten van de grond komen op het gebied van waterwonen in De Groote Wielen.