Gemeente Tilburg

Datum
13 juli 2006

Aanpassing parkeerregeling in Noordhoek

Verruiming werkingstijden als gevolg van komst Hollandterrein

In september 2006 wordt een groot gedeelte van het project Hollandterrein in gebruik genomen. Het Hollandterrein, gelegen in de wijk Noordhoek, is bebouwd met woningen en kantoren. Voor eigenaren en bezoekers is er parkeergelegenheid op het eigen terrein. Er zijn inpandig 299 en op de binnenplaats 10 parkeerplaatsen gerealiseerd.

In de straten van de wijk Noordhoek, die rondom het Hollandterrein liggen, is het parkeren gereguleerd door middel van vergunninghoudersparkeren. Het betreft de Dionysiusstraat, de Acaciastraat en een deel van de Elzenstraat en de St. Ceciliastraat. Om te voorkomen dat de ingebruikname van het Hollandterrein in de wijk Noordhoek parkeerproblemen veroorzaakt, is het gewenst dat de werkingstijd van de parkeerregeling wordt verruimd tot 22.00 uur. Daarnaast gaat de parkeerregeling ook in op zaterdag en zondag. De gemeente wil zo bezoekers van het Hollandterrein stimuleren om te parkeren in de parkeerkelder van het complex. Op dit moment geldt de parkeerregeling van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur. Buiten die tijden kan iedereen in deze straten vrij parkeren.

De aanpassingen aan de bebording en de parkeerapparatuur worden in september uitgevoerd. De nieuwe werkingstijden treden uiterlijk 1 oktober in werking. Kort voor die datum worden belanghebbenden uit de betrokken straten ingelicht door middel van een bewonersbrief.

Voor de pers:
Brugt Groenevelt: 013 542 83 33
Charlotte Driessen: tel 013 542 91 82


---- --