Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 13 juli 2006

Verkeershandhavingsteam neemt ruim 600 blaastesten af bij alcoholcontrole

BREDA: Het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant heeft woensdag tussen 14.00 en 21.00 uur gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer op de Princenhagelaan in Breda. Agenten namen in totaal 615 blaastesten af bij bestuurders. Geen enkele bestuurder had teveel gedronken. Wel ging een automobilist op de bon omdat hij tijdens het rijden niet handsfree zat te bellen en een bromfietser zonder helm verdween eveneens in het bonnenboekje.

Bredanaar aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft woensdagavond aan de Galderse Meren een 17-jarige inwoner van Breda aan gehouden. Rond 18:10 uur kreeg de politie een melding dat hij in zijn woning in de wijk Hoge Vucht zijn stiefmoeder had mishandeld. In een woede uitbarsting had hij haar geslagen en met de dood bedreigd. Toen het vermoeden bestond dat de Bredanaar zich aan de Galderse Meren bevond, gingen agenten naar hem op zoek. Daar kon hij zonder problemen worden aangehouden. Donderdagavond is hij in verzekering gesteld.

Politie treedt op na klachten over loslopende honden

BREDA: De politie heeft woensdagavond aan het Nonnenveld drie hondenbezitters op de bon geslingerd die hun viervoeter los uit lieten en de behoefte lieten doen. Buurtbewoners hadden geklaagd over het uitlaat gedrag op de grasvelden, waarop de politie actie heeft ondernomen.

Politie houdt man aan na bedreiging Bredase

BREDA: Aan de Speelhuislaan heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 27-jarige inwoner van Breda aangehouden. Tijdens een ruzie in de relationele sfeer gaf hij een 20-jarige medebewoonster een klap en bedreigde de vrouw met de dood. De Bredanaar kon zonder problemen in zijn woning worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De 20-jarige Bredase heeft aangifte gedaan. Donderdagmiddag is hij na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Man licht gewond na aanrijding met veegwagen

BREDA: Op de fietsbrug over de Rijksweg A16 aan de Backer en Ruebweg is donderdagmorgen een 59-jarige inwoner van Prinsenbeek licht gewond geraakt. De man werd aangereden door een veegwagen, toen hij een foto maakte op de brug. De 62-jarige bestuurder van de veegwagen reed achteruit en had de man niet zien staan. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar later bleek dat hij slechts licht letsel had opgelopen.

Vrouw aangehouden na poging zakkenrollerij

ETTEN-LEUR: Woensdagavond is aan de Ridderstraat een 33-jarige inwoonster van Roemenië aangehouden. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging van zakkenrollerij. Rond 19:00 uur probeerde zij, samen met een onbekend gebleven persoon, een pinpas afhandig te maken van een 40-jarige Etten-Leurse bij de pinautomaat in het winkelcentrum. Het tweetal had door middel van een wisseltruc met een 2-euro muntstuk de vrouw afgeleid en daarbij kans gezien om de pinpas uit de portemonnee te rollen. De vrouw had echter op tijd door dat haar pas was gestolen en riep het duo aan. De onbekende man kwam terug lopen, bukte voor de vrouw en deed voorkomen dat de pas op de grond was gevallen. Hierna is het tweetal weggelopen in de richting van de Markthof. De 40-jarige is vervolgens achter de twee aangefietst en heeft ter hoogte van de Achtervang de hulp ingeroepen van een beveiligingsbeambte, die de vrouw heeft aangehouden. De mannelijke verdachte is hard weggerend. De gewaarschuwde politie heeft de 33-jarige vrouw uit Roemenië overgebracht naar het bureau, waar zij is ingesloten en in verzekering gesteld. Zij ontkent iedere betrokkenheid bij de zakkenrollerij.

Auteur: Henk Snepvangers