Aanhoudingen na brandstichtingen

Uden, 13-07-2006

De politie van het district De Leijgraaf is bezig met een onderzoek naar een aantal brandstichtingen in de gemeente Uden. Tot nu toe zijn er zes verdachten aangehouden en verhoord. Het betreft zes jongens uit Uden in leeftijd variërend van 13 tot en met 16 jaar.

Tegen deze jongens is inmiddels proces-verbaal opgemaakt.

De politie wordt vanaf eind maart geconfronteerd met een toename van het aantal vooral kleinere brandstichtingen. Het gaat in de meeste gevallen om het in brand steken van stapels papier, bermen, planten, bomen, tuinafscheidingen, prullenbakken klikos en containers. Alles bij elkaar richtte het onderzoek zich op ruim 30 van dergelijke brandjes.

De verdachten hebben enkele van de brandstichtingen alsmede enkele vernielingen bekend. Het onderzoek duurt nog voort en meerdere aanhoudingen worden op korte of langere termijn niet uitgesloten. Ondanks de aanhoudingen van de zes verdachten worden er nog steeds dergelijke brandjes gesticht.

Iedereen wordt verzocht alert te zijn en bij het zien van jeugdigen die zich met dergelijke praktijken bezig houden, dit zo snel mogelijk bij de politie te melden. U kunt uw informatie ook anoniem kwijt bij MMA (Meld Misdaad Anoniem) telefoonnummer 0800 7000. (Voor meer informatie over MMA kunt u kijken op de website www.meldmisdaadanoniem.nl.)