Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 13-07-2006

Aanhoudingen na vechtpartij

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag zagen surveillerende agenten in de Celsiusstraat een drietal ruziënde personen midden op straat. Eén van hen had een bebloed gezicht. Een omstander verklaarde dat een van de mannen, een 35-jarige man uit Etten-Leur, een mes bij zich had. Bij controle door de agent bleek de 35-jarige man inderdaad een mes bij zich te dragen en is direct aangehouden. De 22-jarige en de 27-jarige man, beide uit Vught, werden eveneens aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek naar de toedracht van en hun betrokkenheid bij deze vechtpartij.

Openbaar dronkenschap

s-Hertogenbosch Woensdagavond is op het Stationsplein een 37-jarige Ossenaar aangehouden. De man lag op straat en verkeerde zwaar onder invloed van alcohol. Hij is ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel.

Later deze nacht is in de Seringenstraat een 56-jarige Bosschenaar aangehouden vanwege openbaar dronkenschap. De man was tegen een hek gefietst en kon niet meer opstaan. Hij is eveneens overgebracht naar het politiebureau ter ontnuchtering.

Politie controleert op drugs in woningen

Heusden Dinsdagmiddag heeft de politie tijdens een controle in verschillende woningen in Vlijmen, Drunen en Heusden enkele personen aangehouden en verhoord. In een woning in de Putterstraat in Heusden vond de politie een hoeveelheid gedroogde henneptoppen en harddrugs. Een 51-jarige man en een 57-jarige vrouw zijn aangehouden en de drugs zijn inbeslaggenomen. De verdachten zijn op het politiebureau voor nader onderzoek inverzekeringgesteld. Op een zolder van een woning in de Europalaan in Drunen is een hennepkwekerij met 150 planten ontmanteld en vernietigd. Een 47-jarige Drunenaar kwam zich korte tijd later op het politiebureau melden. In een schuur bij een woning aan de Badweg in Nieuwkuijk vond de politie een complete hennepkwekerij zonder hennepplanten aan. Alle apparatuur is inbeslaggenomen en vernietigd. Een 53-jarige man uit Vlijmen is ter plaatse door de politie verhoord.

In een woning in de Oudheusdensestraat in Heusden trof de politie enkele assimilatielampen voor een hennepkwekerij aan. Tevens leek er met de elektriciteitsmeter te zijn geknoeid. De meter is inbeslaggenomen en wordt nader onderzocht door Essent.

Nog zitten

Cromvoirt In de nacht van woensdag op donderdag zagen surveillerende agenten in de Kerkstraat een auto staan met drie inzittenden. Bij controle bleek in de auto een hoeveelheid schroevendraaiers en knijptangen te liggen. De 36-jarige inzittende uit Rosmalen bleek nog 35 dagen gevangenisstraf te moeten ondergaan. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Landerd Gistermiddag heeft de politie een 52-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden op de Schutsboomstraat in Schaijk. Agenten hielden de man staande omdat hij zijn autogordel niet droeg. Tijdens de staandehouding bleek hij tevens zonder geldig APK rond te rijden. Bovendien had hij nog een verkeersboete openstaan van 426 of zes dagen hechtenis. Omdat hij deze niet kon betalen is hij ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag is op het Julianaplein een 25-jarige Bosschenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van acht uur. De automobilist is een zogenaamd beginnend bestuurder en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Sint Anthonis - De politie heeft donderdagavond een 27-jarige inwoner van Sint Anthonis aangehouden op de Radioweg in zijn woonplaats. De man reed zonder helm op een brommer en bleek tijdens de blaastest te veel alcohol te hebben gedronken om te rijden. Hij is later die avond heengezonden met een proces verbaal en een rijverbod.

Veghel Rond middernacht heeft de politie een 33-jarige man aangehouden op de Stationsstraat in zijn woonplaats Veghel. Hij had te diep in het glaasje gekeken. De man is heengezonden met een proces verbaal en rijverbod.

Bankje veerpont Megen-Maasbommel ontvreemd

Megen Afgelopen weekend is het bankje aan de Maasbommelse Veerweg bij het veerpont in Megen ontvreemd. Het bankje dat met beugels was bevestigd op een betonnen plaat, is een geschenk van de gemeente Oss aan de Dorpsraad. Het bankje is weggenomen tussen zaterdag 8 juli 20.00 uur en maandag 10 juli 20.00 uur. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Oss via 0900-8844.

Rijbewijs kwijt

Veghel De politie heeft donderdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige inwoner van Overasselt (Gelderland). Tijdens een controle op de Corridor in Veghel met de lasergun bleek de motorrijder 52 km/u te hard te rijden. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 70 km/u.

Man aangehouden

Boxtel Donderdagochtend kreeg de politie de melding van een voorbijgangster al meerdere uren een man zich verdacht ophield in het Dommelpad. Ter plaatsen troffen de agenten een 23-jarige Bosschenaar liggend op een bankje aan. De man weigerde zich te legitimeren reageerde direct agressief. De agenten moesten tenslotte pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Aanhoudingen in onderzoek brandstichtingen

Uden De politie van het district De Leijgraaf is bezig met een onderzoek naar een aantal brandstichtingen in de gemeente Uden. Tot nu toe zijn er zes verdachten aangehouden en verhoord. Het betreft zes jongens uit Uden in leeftijd variërend van 13 tot en met 16 jaar.

Tegen deze jongens is inmiddels proces-verbaal opgemaakt.

De politie wordt vanaf eind maart geconfronteerd met een toename van het aantal vooral kleinere brandstichtingen. Het gaat in de meeste gevallen om het in brand steken van stapels papier, bermen, planten, bomen, tuinafscheidingen, prullenbakken klikos en containers. Alles bij elkaar richtte het onderzoek zich op ruim 30 van dergelijke brandjes.

De verdachten hebben enkele van de brandstichtingen alsmede enkele vernielingen bekend. Het onderzoek duurt nog voort en meerdere aanhoudingen worden op korte of langere termijn niet uitgesloten. Ondanks de aanhoudingen van de zes verdachten worden er nog steeds dergelijke brandjes gesticht.

Iedereen wordt verzocht alert te zijn en bij het zien van jeugdigen die zich met dergelijke praktijken bezig houden, dit zo snel mogelijk bij de politie te melden. U kunt uw informatie ook anoniem kwijt bij MMA (Meld Misdaad Anoniem) telefoonnummer 0800 7000. (Voor meer informatie over MMA kunt u kijken op de website www.meldmisdaadanoniem.nl.)