Dienstenbond CNV

Resultaat CAO Tuincentra houdt niet over
13-07-2006

Afgelopen donderdag heeft CNV Dienstenbond een onderhandelings resultaat bereikt met de werkgevers over een nieuwe CAO. Zoals gebruikelijk in deze branche zijn ook deze onderhandelingen weer erg moeizaam verlopen. Werkgevers lieten ons weten dat zij de CAO niet als visitekaartje voor de branche zien en handelen daar ook naar. Resultaat van de onderhandelingen is een uitkomst waarvan wij als CNV Dienstenbond denken dat dit het maximaal haalbare is. Per e-mail kunt u tot 16 augustus uw mening geven.

In de CAO onderhandelingen hebben de discussies over loonaanpassing, arbeidsongeschiktheid en flexibiliteit de boventoon gevoerd. Zoals u in de bijlage uitgebreid kunt lezen zullen de lonen tot en met 1 april 2008 met in totaal 3,75% stijgen. Bij ziekte wordt slechts het wettelijke minimum doorbetaald. Dit betekent 100% in het eerste jaar en 70% in het 2e ziektejaar. Alleen echt volledig en duurzaam arbeidsongeschikten (IVA) zullen ook in het 2e ziektejaar 100% ontvangen.

Het door de werkgevers vurig gewenste jaar urenmodel hebben we tegen kunnen houden, met dien verstande dat straks de 4 maanden uitbreiding van de werkweek tot 45 uur flexibel mag worden ingevuld, mits dit 3 maanden van tevoren aan de werknemers wordt meegedeeld en met de OR of personeelsvertegenwoordiging wordt afgestemd.

Met name over het onderdeel arbeidsongeschiktheid liggen partijen ver uiteen. Werkgevers willen in de eerste weken ziekte korten op de inkomsten i.v.m. een verondersteld hoog kortdurend verzuim. Dit kunnen wij echt niet accepteren. Iedereen is ten slotte wel een keer ziek en dat zou in het voorstel van de NVT gelijk tot inkomensverlies leiden. Omdat wij hier niet over wilden praten was er vanuit werkgevers kant ook geen behoefte tot overleg, ook niet over de wachtdagen. Een zeer teleurstellende opstelling van werkgevers dus.

Over een aantal andere zaken kunnen we wat positiever zijn. Het aantal vakantiedagen zal structureel worden opgehoogd met één dag ivm de niet ingevoerde pre pensioen, de maaltijdvergoeding gaat naar 7,00. Iedere werknemer heeft recht op een jaarlijks functioneringsgesprek en gedurende de looptijd van de CAO zullen er afspraken gemaakt worden over loopbaanbeleid en functiewaardering. Per 1 april 2008 zal echter wel het recht op een extra vakantiedag voor werknemers van 55 jaar en ouder vervallen. Half mei heeft u van ons een voorstellenbrief ontvangen met daarin onze insteek voor de onderhandelingen. Op basis van uw reacties hebben we nog een aantal voorstellen toegevoegd. Zo hebben we nu in de CAO afspraken kunnen maken over het jaarlijks fiscaal verrekenen van vakbondscontributie, een vergoeding voor bedrijfshulpverleners en het uitkeren per 1 juli van elk jaar van het overschot aan overuren. Ook zal er een stimulans worden gegeven aan de branche RI & E zodat alle risicovolle arbeidsomstandigheden beter in kaart kunnen worden gebracht. De kinderopvang regeling zal aangepast moeten worden vanwege komende veranderende wetgeving.

Al met al leggen wij dit onderhandelingsresultaat met een positief advies aan u voor. Niet omdat wij alle punten hebben binnengehaald, maar omdat wij denken dat dit momenteel het maximaal haalbare is. Wilt u reageren dan kunt u bellen met uw bestuurder Marten Jukema 035-6460580 of per e-mail handelhilversum@cnvdibo.nl

Wist u trouwens dat in uw lidmaatschap automatisch een rechtsbijstandsverzekering is opgenomen!! Attendeer op uw collegas op CNV Dienstenbond. Let wel: Hoe meer leden, hoe meer wij kunnen bereiken!!

Bijlage: Onderhandelingsresultaat Tuincentra (pdf)