Gemeente Drechterland

13-7-2006
Eerste steen nieuwe bibliotheek gelegd
Woensdag 12 juli 2006 heeft wethouder Wagenaar-Kroon de eerste steen gelegd van de bibliotheek / het appartementencomplex op de kruising van de Julianastraat en de Streekweg.

De laatste maanden zijn de contouren van dit, voor Drechterlandse begrippen, grote gebouw al duidelijk zichtbaar. De bouw vordert goed en voor de genodigden was er nu de gelegenheid om een deel van het gebouw te bezichtigen.

De eerste steen is straks voor iedereen te zien in voorgevel van het gebouw. In âreigersdorpâ Hoogkarspel, is de reiger al generaties lang verbonden aan de geschiedenis van dit dorp.
De nieuwe bibliotheek zal bovendien worden ingericht in de stijl van het westfries landschap. Een landschap waar ook een prominente plaats voor de reiger is weggelegd. Het gedicht van Hans Warren, met een ode aan de reiger, is op deze eerste steen afgedrukt met toestemming van de nabestaanden.
De eerste steen van de bibliotheek in Hoogkarspel Hoewel de eerste steen formeel is gelegd door wethouder Wagenaar-Kroon, had ze voor de feitelijke uitvoer een goede hulp aan de heer Th. J. Vlaar, van het bedrijf Mulder-Obdam. Dit bouwbedrijf realiseert de bibliotheek annex appartementencomplex in Hoogkarspel. De oplevering van het complex is in de loop van dit najaar.
---