Rabo Champions Trophy Women

Duitsland staat met één been in de finale

Ook Duitsland is er in geslaagd om het zwakke Nieuw Zeeland te verslaan. De Kiwi's wachten nog steeds op hun eerste doelpunt tijdens de Champions Trophy en gingen met 0-3 onderuit. Door de eenvoudige zege heeft Duitsland tijdens de laatste poulewedstrijd tegen Australië genoeg aan een gelijkspel voor een plaats in de finale.

In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er niet zo veel. Vervolgens bewees Natascha Keller weer eens haar klasse. De Duitse aanvalster haalde uit het niets vanaf de rand van een volle cirkel met haar backhand uit. Het knappe schot verraste alles en iedereen. De bal verdween rechts van keepster Beth Jurgeleit in het net en de 0-1 voorsprong voor Duitsland was een feit.

Videoscheidsrechter

Het verdekte schot van Keller, waar het eerste doelpunt uit voortkwam, was niet gezien door de scheidsrechters Judy Barnesby uit Australië en Youfang Hu uit China. Daarom werd voor het eerst in de geschiedenis van het internationale hockey de videoscheidsrechter Peter von Reth geraadpleegd. De voormalige Nederlandse topscheidsrechter liet vervolgens weten dat het om een zuiver doelpunt ging.

Sleeppush

Pas negen minuten na rust slaagde Duitsland er in om zijn eerste strafcorner te forceren. Het was Fanny Rinne, die met een sleeppush de bal op fraaie wijze hoog in de touwen links van keepster Jurgeleit pushte (0-2). Vier minuten voor tijd was Krystal Forgesson dicht bij het eerste Nieuw Zeelandse doelpunt. Maar keepster Kristina Reynolds slaagde er in om haar doel schoon te houden en de bal ging over. In de voorlaatste minuut bepaalde Kerstin Hoyer de eindstand op 0-3. (JB)