Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 13 juli

BERGEN OP ZOOM, 13 juli 2006

76 bekeuringen bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag 12 juli een snelheidscontrole aan de Antwerpseweg. Tussen 14.15 uur en 21.15 uur werden 1820 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 76 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 160 km/u, terwijl hier 100 km/u is toegestaan.

Man aangehouden voor opgeven valse identiteit

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag 12 juli een 31-jarige man uit Utrecht aan voor rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam. De man werd tijdens een verkeerscontrole gecontroleerd en had geen rijbewijs bij zich. Men controleerde zijn gegevens en deze bleken niet te kloppen. Later kwam hij een rijbewijs tonen waarvan bleek dat het van zijn broer was. De man is aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld met een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Politie houdt bestuurder aan voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdagmiddag een automobilist aan nadat hij op de Plejadenlaan een geparkeerde auto was gereden. De politie nam de 58-jarige man uit Bergen op Zoom een blaastest af. Hieruit bleek dat hij gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor en een ademanalyse is de man met een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na bedreiging met kruisboog

DINTELOORD: De politie hield op woensdagavond een 24-jarige man uit Dinteloord aan in zijn woning aan het Oranjeplein. De man had even tevoren een 21-jarige vrouw uit Dinteloord bedreigd met een kruisboog. De bedreiging kwam voort uit een eerdere ruzie in de relationele sfeer. Toen de vrouw met haar vriend verhaal ging halen naar aanleiding van de ruzie bedreigde de man hen. De politie nam aangifte op van bedreiging en hield de verdachte aan. In zijn woning werden meerdere wapens gevonden waaronder de kruisboog en diverse steekwapens. Deze zijn allen in beslag genomen. Bij de aanhouding van de man is door de politie een diensthond ingezet. De verdachte is verhoord en ingesloten.

Bromfietser gewond na aanrijding

RUCPHEN: Op donderdagochtend 13 juli reed een 40-jarige automobiliste uit Roosendaal vanaf een oprit de Rucphenseweg op. Hierbij zag ze een bromfietser over het hoofd en er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam. Hij is per ambulance overgebracht naar het Sint Franciscus Ziekenhuis. Waarschijnlijk heeft de 28-jarige man uit Rucphen een beenfractuur opgelopen.

Man aangehouden voor diefstal

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag 12 juli een 38-jarige man aan in zijn woning in Bergen op Zoom. De man wordt ervan verdacht eind 2005 diefstal te hebben gepleegd bij een horecagelegenheid aan de Mastendreef. Hij nam hierbij een kledingstuk weg. De politie heeft de man verhoord en ingesloten.

Twee aanhoudingen voor schieten met luchtbuks

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdag 13 juli een 24-jarige man en op woensdagochtend 12 juli een 17-jarige jongen uit Roosendaal aan. Het tweetal wordt ervan verdacht op woensdagavond 5 juli een 21-jarige man uit Roosendaal te hebben beschoten met een luchtbuks. De man hield hieraan een kleine verwonding in zijn schouder over. De politie ging over tot aanhouding na getuigen te hebben gehoord. De verdachten zijn verhoord en in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor mishandeling ex-vrouw

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdag 13 juli een 34-jarige man uit Roosendaal aan in zijn woning. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vrouw te hebben mishandeld. Op maandag 19 juni zou hij de 31-jarige vrouw uit Roosendaal bespuugd en geschopt hebben op de Markt. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg