Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (13-07-06)

TILBURG, 13 juli 2006

Politie houdt winkeldief aan

TILBURG: Woensdagmiddag omstreeks 16.45 uur heeft de politie in een winkel in de Heuvelstraat een 16-jarig meisje aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel zag dat het meisje een flesje make-up uit een rek pakte en in haar tas deed. Vervolgens wilde zij de winkel verlaten zonder te betalen. Hierdoor ging het alarm af. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau waar ze een verklaring heeft afgelegd. Ze is doorgestuurd naar bureau HALT.

Politie houdt verkeerscontrole

TILBURG/ GOIRLE: De politie van Team Leijdal heeft woensdagmiddag en avond op drie locaties een verkeerscontrole gehouden. De agenten hebben gecontroleerd in de Groenstraat, het Pater van den Elsenplein in Tilburg en de Thomas van Diessenstraat in Goirle. In totaal zijn 37 brom/snorfietsen gecontroleerd. Er zijn 41 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voo

* niet dragen van een helm

* niet verzekerd

* geen bromfietscertificaat

* rijden door rood licht
Er zijn 5 voertuigen in beslag genomen.

Mannen aangehouden voor mishandeling

TILBURG: De politie heeft woensdagavond rond 21.20 uur in zijn woning in de wijk Heikant een 51-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 22-jarige Tilburger was kwaad, na geld te hebben verloren met gokken, en schopte tegen een brievenbus. De eigenaar van de brievenbus zag dit en sprak de man aan. Daarna sloeg de bewoner de brievenbus schopper met gebalde vuist tegen zijn gezicht. De verdachte is meegenomen naar het bureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Daarna is hij in vrijheid gesteld.

TILBURG: In de nacht van woensdag op donderdag hebben agenten rond 00.30 uur in de Ferdinand Bolstraat een 26-jarige man uit Breda aangehouden. De man had ruzie met zijn 19-jarige vriendin uit Breda, die zwanger is. Hij duwde haar waardoor zij op de grond viel en haar been schaafde. Vervolgens sloeg de vrouw haar vriend in zijn gezicht. De man sloeg terug in haar gezicht en in haar buik. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau waar hij een verklaring af heeft gelegd.

Wegpiraatjes aangehouden

TILBURG: Donderdagochtend heeft de politie rond 06.15 uur in de Heinsiusstraat een 16-jarige jongen uit Oisterwijk en een 17-jarige jongen uit Tilburg aangehouden voor roekeloos rijgedrag. De politie kreeg een melding binnen dat de twee zich verdacht gedroegen en wilde hen controleren. In eerste instantie ging de verdenking uit dat zij mogelijk in autos wilden inbreken. Dit bleek achteraf niet zo te zijn. De jongens, die zich verplaatsten op een bromfiets, gingen er vandoor en reden op de Ringbaan West door rood. In de Jan de Witstraat negeerde de bestuurder het stopteken van de politie. Ook werd het zwaailicht en de sirene genegeerd. In de Heinsiusstraat lukte het de politie de bestuurder en zijn passagier te stoppen. Zij zijn meegenomen naar het bureau waar ze een verklaring af moesten leggen. Tegen de bestuurder en de passagier wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor drugsgebruik

TILBURG: Woensdagavond omstreeks 22.45 uur heeft de politie in de Poirtersstraat een 38-jarige Tilburger aangehouden voor het aantreffen van harddrugs. Agenten controleerden de man in de Poirtersstraat en troffen een bruine substantie, vermoedelijk heroïne, bij hem aan. De politie vroeg toestemming om bij de man in zijn woning te kijken. Hij stemde daarin toe, maar ging er vervolgens snel vandoor. De agenten gingen achter de man aan en troffen hem bij zijn woning. Daar zagen zij zes wikkels liggen met daarin wit en bruin poeder. Hierop is de Tilburger aangehouden, de drugs zijn in beslag genomen, samen met twee mobiele telefoons.

Winkeldievegge gaat ervandoor zonder buit

MOERGESTEL: Woensdagochtend rond 09.00 uur heeft een vrouw winkeldiefstal gepleegd in een drogisterij in het Rootven. De eigenaar van de winkel herkende de vrouw omdat zij eerder een diefstal in de winkel had gepleegd. Nadat de vrouw de winkel verliet, controleerde de eigenaar, met toestemming van de vrouw, haar tas. Hier zaten flesjes parfum in. De vrouw liet haar tas achter in de winkel en ging er vandoor. De winkel is beveiligd met cameras. De politie is nog op zoek naar de verdachte.

Politie houdt mannen aan voor vernieling

TILBURG: In de nacht van woensdag op donderdag is rond 03.15 uur in de Kasterenlaan een 18-jarige Tilburger door een man van zijn fiets getrokken. De knaap schopte de Tilburger meerdere keren in zijn gezicht.
Rond 04.00 uur heeft de politie twee mannen van 18 en 21 jaar uit Tilburg aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling van een personenauto in de Kalenbergplaats. De mannen zijn meegenomen naar het bureau waar ze zijn ingesloten. De politie zoekt ook uit of de Tilburgers iets te maken hebben met de eerder gepleegde mishandeling op de Kasterenlaan.

Jongen aangehouden voor vernieling

GOIRLE: De politie heeft donderdagmiddag rond 13.20 uur in zijn woning een 17-jarige jongen uit Goirle aangehouden. Bij een zwembad in de Fabriekstraat in heeft de Goirlenaar een ruit vernield met een steen. Vervolgens is de jongen naar huis gegaan. Agenten hebben de jongen opgehaald en meegenomen naar het bureau. Hij heeft een verklaring afgelegd en is overgedragen aan bureau HALT.

Auteur: Ilse Matthijsen