Politie Gelderland-Zuid

Nieuwe alcoholbus ingezet tijdens Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 13-07-2006 o Net als in voorgaande jaren controleert de politie ook dit jaar tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen weer intensief op alcoholgebruik in het verkeer. Dagelijks vinden er controles plaats die variëren van tijdstip en plaats. Ook het Korps Landelijke Politiediensten participeert in de alcoholcontroles.

De Stadsregio Arnhem Nijmegen ondersteunt de controles door het inzetten van een promotieteam dat bestuurders die BOB zijn 'beloont' met een kleine attentie. Met als gezamenlijk doel het tegengaan van het rijden onder invloed.

Nieuwe alcoholbus

Tijdens de controles wordt gebruik gemaakt van een nieuwe alcoholbus. Deze bus is ingericht met alle benodigde apparatuur, zoals meetapparatuur en computers, om een alcoholcontrole in zijn geheel op locatie af te kunnen werken. Ook is er een wachtruimte in de bus die plaats biedt aan 8 verdachten.

De nieuwe alcoholbus

De speciaal voor controledoeleinden verbouwde bus maakt een efficiënte en snelle afhandeling van de alcoholcontrole mogelijk. Verdachten van rijden onder invloed hoeven niet meer naar een politiebureau te worden overgebracht voor het uitvoeren van de ademanalyse, die altijd plaats vindt na een eerste blaastest (voorselectie) op straat. Hierdoor blijft er meer tijd over voor alcoholcontrole en is de continuïteit van de geplande controle beter gegarandeerd. De pakkans wordt dan ook groter.

De bus, die voorheen dienst deed als rijdende bibliotheek, werd onlangs door Novio Techniek grondig verbouwd en zal worden ingezet bij met name grotere controles.

Een kijkje in de bus?
Belangstellenden die een kijkje willen nemen in de nieuwe alcoholbus om eens te zien hoe zon controle precies in zijn werk gaat, zijn bij de controle op woensdagavond van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via de afdeling Communicatie.