2e persbericht van 13 juli 2006

Eindhoven, 13-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Zestienjarige jongen vermist

De politie is op zoek naar de zestienjarige Kay Ritmeijer uit Eindhoven die sinds maandagavond wordt vermist. Hij is weggelopen bij de stichting Sint Marie aan de Castilielaan. Kay is autistisch en gemakkelijk te beïnvloeden. Maandagavond is hij rond 21.15 uur voor het laatst gezien bij een vriend in de Van de Venstraat. Het is een blanke jongen met blond kort haar en ongeveer 1.95 meter lang. Hij droeg op de dag van zijn verdwijning een ruim zittende spijkerbroek, een blauw T-shirt met grijze mouwen en witte gympen. Mensen die Kay hebben gezien of weten waar hij is, kunnen contact opnemen met de politie van Woensel Noord, tel. 0900-8844. (De foto van de vermiste jongen wordt als bijlage meegestuurd).

Eindhoven: Politie houdt illegale plakker aan

De politie heeft donderdag op de Vestdijk om 09.55 uur een 25-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd door een parkeerwachter betrapt toen hij posters plakte op schakel- en elektriciteitskasten op de Vestdijk. Op deze locatie mag niet geplakt worden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Delen van beregeningsinstallatie gestolen

Tussen donderdag 01.30 en 02.00 uur zijn vanaf een aardbeienveld aan de Nuenensedijk delen van een beregeningsinstallatie gestolen. De verlengstukken en sproeikoppen hebben een gezamenlijke waarde van enkele duizenden euros.

Helmond: Man valt meisje lastig

Donderdag is rond 10.15 uur een 16-jarig meisje lastig gevallen door een onbekende man. Het meisje zat voor de poort van het sportpark aan de Goorkesdijk te wachten. Een man met een klein wit hondje kwam voorbij. Hij sprak het meisje aan. Hij betastte haar. Het meisje nam toen snel haar fiets en reed weg. Signalement: een man van begin twintig, ongeveer 1.90 meter, donkerbruin haar, bruine ogen en dikke wenkbrauwen. Hij had een onbloot bovenlijf en droeg een lichte spijkerbroek. Getuigen worden gevraagd om zich te melden bij de politie van Helmond Centrum, tel. 0900-8844.

Mierlo: Opnieuw drie aanhoudingen gewapende roofoverval Mierlo

De politie hield in de afgelopen dagen nog drie verdachten aan in verband met de gewapende roofoverval op een 77-jarige inwoner van Mierlo. Het gaat om twee jongens van zestien uit Mierlo en een zestienjarige jongen uit Helmond. Ze worden verdacht van medeplichtigheid. (Zie ook eerste persberichten van 28 juni en 6 juli.) Op 21 juni jl. werd in Mierlo een man van 77 bedreigd. Aan de deur stond een man, die vroeg of hij een fietspomp mocht lenen. Daarna drongen twee mannen de woning binnen. Ze bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen en doorzochten de woning. De daders maakten een geldbedrag buit en vertrokken. Er kunnen nog meer aanhoudingen komen.

Vlierden: Diefstal woning

Tussen donderdag 00.30 en 07.15 uur is in een woning aan de Vlierdenseweg ingebroken. Uit de woning werden een laptop, sleutels, een ipaq en sigaretten meegenomen. Aan de zijkant van de woning zijn bovenlichten opengebroken om binnen te komen.