Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (13/07/06)

OOSTERHOUT NB, 13 juli 2006

Auto achtergebleven na diefstal motor

WAALWIJK: Een 33-jarige Waalwijker is woensdag 12 juli zijn motorfiets kwijtgeraakt aan een hem onbekende man. De Waalwijker had de motor te koop staan en werd gebeld door een potentiële klant. De klant kwam woensdagavond langs en wilde graag een proefrit maken op de tweewieler. Als borg gaf hij de verkoper de sleutel van zijn auto. Toen de klant na een uur nog niet terug was van zijn proefrit, kreeg de Waalwijker argwaan en waarschuwde de politie. Die constateerde dat de achtergebleven auto van diefstal afkomstig was. De auto blijkt in februari 2005 in Roosendaal te zijn gestolen.
De Waalwijker heeft aangifte gedaan van verduistering van zijn motor, een Suzuki GSX 1000R, voorzien van het kenteken MN-LP-02.

Man aangehouden op verdenking van oplichting

WAALWIJK / KAATSHEUVEL: De politie heeft donderdag 13 juli rond het middaguur een 45-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden. De man wilde aangifte doen van verlies van zijn paspoort, maar bleek dit helemaal niet verloren te hebben. Het was achtergebleven bij een Waalwijks hotel, waar de man van woensdag 28 juni tot en met vrijdag 30 juni had verbleven. De man kon bij het uitchecken de rekening van bijna 300 euro niet betalen, gaf aan geld te zullen gaan halen en liet daarbij zijn paspoort achter. De man kwam de rekening echter niet meer betalen. Een medewerker van het hotel deed daarop aangifte van oplichting.

Fietser gewond na aanrijding

RAAMSDONKSVEER: Woensdag 12 juli rond 13.50 uur vond op de rotonde bij de Kloosterweg, de Oosterhoutseweg en de Beethovenlaan een aanrijding plaats.
Een 29-jarige automobilist uit Raamsdonksveer reed over de rotonde en wilde rechtsaf de Oosterhoutseweg oprijden. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een 22-jarige fietser uit Raamsdonksveer, die zijn weg over de rotonde wilde vervolgen. De fietser kwam door de aanrijding ten val. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken en mocht na onderzoek naar huis.

Man doet aangifte van beroving

OOSTERHOUT: Een 60-jarige man uit Oosterhout heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving. De man had woensdag 12 juli rond 11.15 uur geld gepind bij een geldautomaat op het Arendsplein. Toen hij weg wilde gaan, werd hij aangesproken door een man die vroeg of hij geld kon wisselen. Het slachtoffer keek in zijn portemonnee, maar kon niet wisselen. Toen hij later opnieuw in zijn portemonnee keek, bleek dat er EUR 110,- uit verdwenen was.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: Woensdag 12 juli is tussen 18.30 uur en 21.30 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Meerpaal. Er bleek een raam te zijn ingegooid om binnen te komen. De buit bestond uit 2 flatscreens.

Politie houdt verkeerscontroles

OOSTERHOUT: Tijdens een snelheidscontrole op de Vijf Eikenweg heeft de politie woensdag 12 juli 1236 passanten gecontroleerd, van wie er 10 te hard reden. Zij kunnen een bekeuring thuis verwachten.

DUSSEN: Op de Provincialeweg reden woensdag 12 juli 94 mensen te hard. De politie controleerde in totaal 1730 passanten. De overtreders krijgen een bekeuring thuis gestuurd.

Auteur: Leonie van Ooijen