Ansell kondigt een nieuw prijsbeleid voor medische ..........

Ansell healthcare europe

Ansell kondigt een nieuw prijsbeleid voor medische handschoenen aan om de prijsstijgingen van latex te kunnen opvangen

BRUSSEL, July 13 /PRNewswire/ --
Ansell Healthcare, een wereldleider op het vlak van beschermende producten, deelt mee dat de continu stijgende prijzen voor natuurrubberlatex (meer dan 120 over de laatste 18 maanden) de onderneming ertoe gedwongen hebben om haar verkoopprijzen van chirurgische en onderzoekshandschoenen naar boven te herzien. Die stap is nodig omdat latex één van de belangrijkste componenten bij de productie van medische handschoenen is. Latex neemt bijvoorbeeld bij NRL (natuurrubberlatex) onderzoekshandschoenen de helft van de productiekostprijs voor zijn rekening. Door zijn productieproces efficiënter te maken en door op energie te besparen, heeft Ansell de voorbije jaren prijsstijgingen voor de verbruiker kunnen vermijden.

"Ansell voerde kostenbesparende maatregelen in de productiecentra in en werkte nauw met haar toeleveranciers samen om de druk op de prijzen maximaal te milderen," aldus Holger Fürstenberg, Marketing Director, Ansell Professional Healthcare Europe.

Om deze nieuwe prijsstijgingen op te vangen, heeft Ansell echter moeten besluiten om de verkoopprijzen voor de NRL producten op te trekken. Sinds begin 2005 steeg de prijs voor latex met 120 . Alleen al de voorbije maand was er een toename van 35. De grotere vraag, inzonderheid vanuit China, enerzijds en de slechte weersomstandigheden in de rubberproducerende landen anderzijds, stuwden de voorbije maanden de wereldprijzen voor natuurrubber naar recordhoogten. De productiekosten van latex en kunststof handschoenen volgen ook de ontwikkeling van de olieprijzen en de daaraan gekoppelde transportkosten, die de voorbije maanden eveneens een continu stijgende trend vertoonden. De uit de pan swingende latexprijs heeft een duidelijke impact op de productiekosten van alle rubberproducten, inclusief die van beschermende handschoenen.

De directie van Ansell houdt de vinger aan de pols en volgt de kostenevolutie van de grondstoffen op de voet. Ansell onderzoekt ook alle mogelijkheden om de impact van verdere prijsstijgingen van de grondstoffen maximaal in te dijken of uit te stellen. Om zijn klanten de best mogelijke producten en service te bieden, houdt Ansell zijn klanten en distributeurs permanent op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen die een invloed kunnen hebben op de prijszetting van zijn producten.

Over Ansell:

Ansell Limited is een internationale leider op het vlak van beschermende producten. Het bedrijf heeft vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië, telt meer dan 11.000 medewerkers en neemt een vooraanstaande positie in op de markt voor condooms en voor handschoenen in natuurlatex en synthetische polymeren. Ansell is actief in drie belangrijke segmenten: Occupational Healthcare, handbescherming voor de industriële markt; Professional Healthcare, chirurgische en onderzoekshandschoenen voor medisch personeel en Consumer Healthcare, condooms en huishoudhandschoenen. Informatie over Ansell en de Ansell-producten vindt u op www.anselleurope.com.