Landstede


Oranje Fonds steunt peuterspeelzaal

Het Oranje Fonds heeft een financiële bijdrage toegekend aan Landstede Kinderopvang, locatie de Vlieger in Stadshagen. Het bedrag van 5000 euro zal worden aangewend voor een eigen buitenspeelruimte voor de Peuterspeelzaal.

De Peuterspeelzaal is vijf ochtenden per week geopend van 8.30 uur tot 11.45 uur. Op dit moment maken de peuters gebruik van de buitenspeelruimte van de Brede School. Het schoolplein wordt gedurende de hele morgen gebruikt door zon 350 basisschoolkinderen. Voor de peuters is het dus altijd druk op het schoolplein.

Buitenspelen is belangrijk voor kinderen. Kinderen kunnen leren klimmen, klauteren, rennen, fietsen en samenspelen. Buitenspelen bevordert vooral de ontwikkeling van de grove motoriek. Een ontwikkeling die bij jonge peuters uiterst belangrijk is. De nieuwe speelruimte zal bijdragen aan de veiligheid van de kinderen; ook de leidsters kunnen beter toezicht houden op de overzichtelijke eigen ruimte. Een ander voordeel voor de kinderen is dat zij de beschikking krijgen over eigen speeltoestellen, die voor hun leeftijdsgroep geschikt zijn.

In de zomervakantie zal er hard gewerkt worden aan het nieuwe speelterrein. Naar verwachting zal het speelterrein na de vakantie in gebruik worden genomen.

Het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer 20 miljoen euro uit aan organisaties en projecten in Nederland en op de Nederlandse Antillen en Aruba.

Hierdoor bevordert het Oranje Fonds sociale cohesie, participatie, integratie en sociale veiligheid en vermindert sociale uitsluiting. Ronald van der Giessen, directeur: Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt."

Landstede Kinderopvang

Oranje Fonds