NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

Excel Assemblies BV naar Emmen

Emmen, 13 juli 2006 - Het bedrijf Excel Assemblies heeft Emmen gekozen als vestigingsplaats voor de uitbreiding van haar activiteiten. Excel Assemblies BV, dochteronderneming van Excel (Electronic) Assemblies Ltd (Wales), is gespecialiseerd in de productie van elektrische bedradingsystemen en subassemblages voor technisch hoogwaardige markten als de luchtvaart- en defensie-industrie.

Excell Assemblies BV zal zich op de locatie in Emmen in eerste instantie concentreren op de defensie-industrie. Zij is actief binnen het zogenaamde NIMCIS-project. NIMCIS behelst het nieuwe informatie- en communicatie-systeem voor de Nederlandse Marine. Dit project wordt uitgevoerd door het concern General Dynamics UK, dat op haar beurt Excel Assemblies opdracht heeft gegeven bedradingsystemen en subassemblages te leveren.

Locatie
Excel Assemblies heeft haar intrek genomen in een bedrijfshal op het businesspark Waanderveld te Emmen. Naast de aanwezigheid van geschikte bedrijfsruimte is vooral de centrale ligging van Emmen voor het bedrijf van doorslaggevende betekenis geweest bij de locatiekeuze. Vanuit het nieuwe pand zal het bedrijf de (inter)nationale markten bewerken, waarbij met name Duitsland een interessant afzetgebied kan vormen.

De heer Rik Jans, Operations Manager Excel Assemblies, was de afgelopen maanden nauw betrokken bij het beslissingstraject: "De beschikbaarheid van personeel en de actieve begeleiding van de lokale overheden zijn sterke argumenten geweest voor de locatie in Emmen". Het bedrijf zal binnenkort van start gaan met de werving van personeel.

Excel (Electronic) Assemblies Ltd
Het hoofdkantoor van Excel Assemblies Ltd is gevestigd in Port Talbot in Wales. Het bedrijf is in 1987 opgericht door de huidige directeuren John Bosworth en Richard Payne. Er zijn op dit moment ruim 100 medewerkers werkzaam.

Het bedrijf is bij haar locatiekeuze begeleid door de gemeente Emmen, de NOM en het Ministerie van Economische Zaken.