Nieuw onafhankelijk rapport bevestigt organenoogst in China

Falun gong stichting nederland

Donderdag werd een 45 pagina's tellend rapport vrijgegeven dat de aantijgingen van organenroof van Falun Gong gevangenen bespreekt. Samengesteld door o.a. voormalig Canadees staatssecretaris (Azië- Stille Zuidzee) David Kilgour en mensenrechtenadvocaat David Matas, trekt het rapport 'de beklagenswaardige conclusie dat de aantijgingen waar zijn'. Het FDI (Falun Dafa Information Center) noemt het rapport 'van vitaal belang'.

In een gesprek met de pers, zei Kilgour woensdag: 'Ik denk niet dat iemand nog enige twijfel kan hebben dat deze ongelooflijke praktijk voortduurt... Ze nemen beide nieren, dan het hart en de huid en de hoornvliezen en de lever, en je lichaam wordt vervolgens in de verbrandingsoven gegooid'.

Het rapport identificeert de daders specifiek als 'de regering van China en haar bureaus in meerdere delen van het land, in bepaalde ziekenhuizen maar ook in detentiecentra en 'volksrechtbanken".

'De aantijgingen hier zijn zo schokkend dat ze bijna onmogelijk te geloven zijn,' stelt het rapport. ' vertegenwoordigen een buitensporig soort kwaadaardigheid die, ondanks alle ontaardheid die de mensheid heeft aanschouwd, nieuw zou zijn voor deze planeet. De gruwelijke horror doet ons terugdeinzen in ongeloof. Maar dat ongeloof wil niet zeggen dat de aantijgingen onwaar zijn.'

Kilgour en Matas verzamelden en verifieerden wekenlang bewijsmateriaal voor het rapport, interviewden getuigen, en probeerden China te bezoeken. De Chinese ambassade stemde niet in met de aanvraag van het team om China te bezoeken en een onderzoek in te stellen.

Het rapport beschrijft in detail de onderzoeksmethoden van het team en het proces van het evalueren van bewijsmateriaal.

'Onze conclusie is niet gebaseerd op één stukje bewijsmateriaal, maar eerder het samenvoegen van al het bewijsmateriaal dat we in aanmerking hebben genomen. Ieder stukje bewijs dat we in aanmerking hebben genomen is, op zichzelf, verifieerbaar en, in de meeste gevallen, onweerlegbaar. Alles bij elkaar, schildert het een afgrijselijk totaalbeeld. Het is de combinatie die ons overtuigd heeft'. Het FDI verwelkomt de aanbevelingen die gemaakt worden in het rapport, inclusief diplomatische druk en sterkere maatregelen om misdaden tegen de mensheid zoals de organenoogst in China te voorkomen, en hoopt dat andere regeringen zich bij de Canadese functionarissen zullen aansluiten.

'Dit soort onafhankelijk onderzoek is van wezenlijk belang' zei FDI woordvoerder Erping Zhang. 'Deze misdaden van organenoogst zijn zo gruwelijk dat, wat vele organisaties en naties wereldwijd er jammer genoeg van weerhoudt om China onder druk te zetten en onmiddellijk de deuren van haar werkkampen open te stellen, is het ongeloof dat zulke misdaden mogelijk zijn in onze tijd. Maar onder het bestuur van het Chinese Communistische regime, vinden ze wel degelijk plaats en velen verliezen het leven'.

Het volledige rapport, dat interviews bevat, kan gedownload worden op: investigation.redirectme.net/