Stork Groep NV

Stork Aerospace verwerft AIRINC (VS)

Fokker Services, onderdeel van Stork Aerospace, en de Amerikaanse AeroMark Group hebben vandaag een overeenkomst getekend voor de overname door Stork van 100% van de aandelen in AIRINC (Fairhope, Alabama VS). AIRINC verleent wereldwijd diensten op het gebied van revisie en reparatie van componenten aan luchtvaartmaatschappijen/vliegtuigoperators. De omzet in 2006 zal naar verwachting circa US$ 10 mln bedragen. De acquisitie verschaft Fokker Services een goede uitgangspositie voor verdere groei. Over de overnameprijs wordt geen mededeling gedaan.

AIRINC is gespecialiseerd in hydraulische, pneumatische en (vliegtuig)elektronische componenten die geïnstalleerd zijn in een brede range van vliegtuigen, waaronder die van Boeing en Airbus. De overname van AIRINC betekent een eerste stap in de uitvoering van de strategie waarmee Fokker Services haar positie wil versterken als wereldwijde leverancier van geïntegreerde logistieke diensten aan gebruikers en eigenaren van vliegtuigen. Met de verwerving van AIRINC versterkt Fokker Services bovendien haar aanwezigheid in Noord Amerika aanzienlijk, omdat het daardoor beschikt over de eerste vestiging in de Noord-Amerikaanse markt voor reparatie van componenten. Deze markt zal in de komende jaren naar verwachting een sterke groei doormaken. Fokker Services heeft grote ervaring in het aanbieden van complete oplossingen voor de ondersteuning van vliegtuigen, waarbij het zich richt op prestatiecontracten gebaseerd op de beschikbaarheid van vliegtuigcomponenten. Fokker Services beschikt ook over vestigingen in Nederland, Singapore en Atlanta, Georgia VS.

Stork Aerospace ontwikkelt en produceert hoogwaardige componenten en systemen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en levert geïntegreerde servicediensten en producten aan vliegtuigeigenaren en -operators. In 2005 boekte de groep met 3.384 medewerkers een omzet van ¤ 551 mln van de totale Stork omzet van ¤ 1,82 miljard.

Informatie voor de pers:
Stork N.V. / Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75 / 06 - 519 840 54

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14