Politieberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 13-07-2006

Drie mannen gevlucht na poging inbraak

UTRECHT Op de Demkaweg vond in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 juli een poging inbraak plaats waarbij drie verdachten wisten te ontkomen.

Rond 01.35 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat drie mannen zich verdacht gedroegen bij een pand aan de Demkaweg. Op weg naar de locatie zagen agenten op de Joseph Haydnlaan een auto met hoge snelheid rijden met drie personen erin die voldeden aan de opgegeven signalementen. Op het moment dat de agenten de bestuurder een stopteken gaven ging deze er met zeer hoge snelheid vandoor.

De achtervolging werd ingezet waarbij de verdachten via de Pijperlaan, 24 Oktoberplein, Beneluxlaan, Van Heuven Goedhartlaan, Marshallaan en de Bevinlaan de Gasperilaan in reed. Hier reed de bestuurder tegen de stoep en knalde tegen een lichtmast. De drie inzittenden gingen er vervolgens te voet vandoor. Twee van de drie konden wegkomen de derde man werd op de Bernadottelaan aangehouden en tegen de grond gewerkt. Binnen enkele minuten liep de gehele wijk uit en probeerde men de aangehouden verdachte te ontzetten. Vanwege de hoeveelheid mensen zagen de agenten geen kans meer de verdachte vast te houden en kon deze vluchten.

Straatroof

UTRECHT Woensdagavond vond op de Weg der Verenigde Naties een beroving uit een auto plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 46-jarige vrouw uit Maarssen stond omstreeks 22.50 uur met haar auto te wachten voor het rode verkeerslicht ter hoogte van het 24 Oktoberplein. Plotseling werd de ruit van haar rechter voorportier ingeslagen en zag zij een onbekende jongen haar handtas van de voorstoel wegnemen. De verdachte vluchtte weg en stapten achter op een gereedstaande scooter waar een medeverdachte mee stond te wachten.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Jongen aangehouden op gestolen scooter

DE MEERN De politie heeft woensdagavond een jongen aangehouden die op een gestolen scooter reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bekende jongen met een scooter uit de bosjes bij het Kloosterpark komen lopen. Na wat gepruts kreeg de jongen de scooter aan de praat en reed er op weg in de richting van de kermis aan de Meerndijk. De jongen werd gevolgd en de agenten zagen dat hij erg gevaarlijk reed. Hij reed de kermis op en kwam daarna vrij snel weer terugrijden. Op dat moment konden de agenten de jongen van zijn scooter trekken en hem aanhouden. Uit onderzoek bleek dat de scooter gestolen was. Ook had de 15-jarige dief uit Utrecht een mobieltje op zak die niet van hem was en een busabonnement op naam van een ander persoon. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Naakte man aangetroffen

UTRECHT De politie heeft een man bekeurd die poedelnaakt zat te zonnebaden op een parkeerplaats.

Tijdens de surveillance troffen agenten op een parkeerplaats bij de Jaarbeurs een naakte man aan. De 69-jarige man uit Utrecht zat heerlijk van de zon te genieten. De agenten gaven de man aan dat het niet de bedoeling was om naakt midden op een parkeerplaats te zitten en vroegen om zijn identiteitsbewijs. De man verklaarde al jaren op deze manier van de zon te genieten. Omdat hij niets bij zich had werd hij meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk werd hij met een bekeuring naar huis gestuurd en het advies om op zoek te gaan naar een nudistenstrand.