Politie Hollands Midden

Datum: 13 juli 2006

Lisse Automobiliste tegen boom aan Een 46 jarige automobiliste uit Noordwijkerhout is donderdag 13 juli, rond 01.15 uur, op de Leidsevaart tegen een boom aangereden. De vrouw reed vanaf Lisse in de richting van Noordwijkerhout en had niet voortdurend haar auto onder controle. Zij zat niet in de gordel en is met haar hoofd tegen de voorruit aangebotst. Met een hoofdwond is zij overgebracht naar het LUMC. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden bestaat dat zij onder invloed van alcohol haar auto bestuurde.

Leiden Kop-staart botsing Een 55 jarige man uit Leiden is op woensdag 12 juli, rond 16.10 uur, achterop een stilstaande auto gereden. De aanrijding vond plaats op de Voorschoterweg. De man die in de richting van Voorschoten reed zag te laat dat er een rij wachtende auto's stond en klapte op de laatste auto. De bestuurster van deze auto, een 27 jarige vrouw uit Voorschoten, is in de ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Ook de bestuurder hoefde niet naar het ziekenhuis, hij werd meegenomen naar het bureau omdat het vermoeden bestond dat hij teveel gedronken had. Op het bureau bleek dit ook het geval, hij blies een uitslag van 445 ug/l (limiet in het verkeer 220 ug/l). De verkeersdienst van de politie doet onderzoek naar de snelheid waarmee de bestuurder op de auto is gebotst, het vermoeden bestaat dat er harder is gereden dan de wettelijk toegestane snelheid omdat er een zeer lange remweg te zien is.

Leiden Aangiftezuil in politiebureau Vanwege de renovatie van het politiebureau aan de Langegracht is er voor deze periode een aangiftezuil geplaatst. Het publiek kan met deze aangiftezuil, bij lange wachttijd, ook aangifte doen via internet. De zuil staat er sinds maandag 3 juli. Inmiddels is acht keer aangifte gedaan. Internetaangifte is mogelijk bij: diefstal fiets, diefstal van of uit auto, diefstal brom- of snorfiets, winkeldiefstal, vernieling aan auto, vernieling aan openbaar vervoer/ gebouw en vernieling en beschadiging. Tevens kan het publiek tijdens het wachten rond surfen op de internetsite www.politie.nl (verdere toegang tot internet is geblokkeerd). Bezoekers kunnen overigens middels de Volmolengracht toegang krijgen tot de tijdelijke huisvesting op het binnenterrein van de Langegracht. De verwachting is dat de renovatie nog een jaar zal duren.

Leiden Aanhouding na bedreiging parkeercontroleurs

Een parkeercontroleur heeft woensdagmiddag, 12 juli, een 27 jarige man uit Rijpwetering aangehouden op verdenking van bedreiging en belediging van twee parkeercontroleurs. De man werd boos toen hij terugkeerde naar zijn auto op de Lammermarkt en zag dat er een bon werd uitgeschreven voor zijn auto. De man begon beledigende woorden te schreeuwen naar de controleurs en bedreigde hen. Hierop werd de man aangehouden en overgedragen aan de politie.

Voorschoten Inbraak in supermarkt De eigenaar van een supermarkt aan de Schoolstraat in Voorschoten kreeg op donderdag 13 juli, rond 03.10 uur, een inbraakalarm van de alarmcentrale. De eigenaar belde de politie die poolshoogte ging nemen. Bij het pand bleek een ruit ingeslagen te zijn en binnen troffen zij een ravage aan. Het is nog niet bekend wat er allemaal is weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan van inbraak en diefstal.

Gouda Aanhouding na diefstal uit auto

De politie heeft woensdagmiddag, 12 juli, een 30 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto op de Goudkade. De politie kreeg een melding van een getuige die zag hoe de man een autoradio aan het stelen was. De dader was vervolgens met de radio in de richting van de Industriestraat gelopen. Op dat moment reed een agent al op deze straat en zag de man voor de politieauto oversteken. Onder zijn T-shirt waren de draden van de autoradio te zien. De verdachte werd op de Koekoekstraat aangehouden. De radio en een schroevendraaier werden in beslaggenomen.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --