Ingezonden persbericht


Donderdag 13 juli 2006

----------
Deze week in FEM Business

Regelvrije zones trekken Nederland vlot
Voormalig FEM Business-hoofdredacteur Mike Ackermans neemt afscheid van zijn blad en doet dat met een hartstochtelijk pleidooi: voer in Nederland enkele zones in waarin alle beknellende regels zijn afgeschaft. "Een Shanghai aan de Noordzee is geen utopie. Het kán en het móet."

Lidl en Aldi nu slaags met elkaar
De supermarktoorlog is in een nieuwe fase beland. De Duitse prijsbeukers Lidl en Aldi hebben marktaandeel verloren en gaan nu elkaar te lijf. Lidl heeft het daarbij op Aldi gemunt.

Kranten zijn lucratief
Althans, dat vindt de Britse investeerder David Montgomery. Overal in Europa koopt hij krantenuitgevers. Ook de Nederlandse markt past in zijn masterplan: dominantie op het Europese continent.

Maakt ABN Amro vuilen handen in Rusland?
De Nederlandse bank is betrokken bij wat sommigen 'de smerigste deal in de geschiedenis' noemen. Het betreft de beursgang van het Russische gas- en oliebedrijf Rosneft, dat op dubieuze manier grote delen van Yukos inlijfde. Interview met de Amerikaanse advocaat Bob Amsterdam.

Pokerspel met energie
Analyse van de G8-conferentie in St Petersburg, die eind deze week begint. Hoe Rusland de hoofdrol gaat claimen in de internationale energiemarkt.

Verder in dit nummer:
>>serie heerlijke zomerauto's: de Nissan 350Z
>>CSM zet suikerdivisie in de etalage: een financiële analyse >>de man achter de hippe telefoontjes van Nokia

Informatie: hoofdredacteur Arne van der Wal 06 22 31 37 18

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 - 515 98 52 / 06-22313718