Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Laatste nieuws te horen en te zien op vaste telefoon

GOUDA/RIJSWIJK - Het laatste nieuws lezen via de display van je vaste telefoon. Of dat nieuws beluisteren via het menu van diezelfde telefoon. Het zijn mogelijkheden die IP-telefonie ( digitale telefonie die gebruik maakt van het Internet Protocol) biedt. Nieuwsleverancier ANP, netwerkbouwer Vosko en ICT-dienstverlener Netbasics bundelden hun krachten en content en presenteren dit nieuwtje op en met een IP-telefoontoestel van Cisco Systems. Het is het eerste vaste toestel waarop nieuwsgierigen het ANP-nieuws zowel in tekst als gesproken vorm 24 uur per dag kunnen raadplegen.

Met deze toepassing mikken de initiatiefnemers vooral op de zakelijke markt. Bedrijven die hun telefoonverkeer over IP afwikkelen via een eigen netwerk - en dat zijn er steeds meer - kunnen op deze manier heel eenvoudig het laatste nieuws beschikbaar maken voor hun personeel. Het is simpelweg een kwestie van even de berichten doorbladeren tussen het bellen door of afluisteren tijdens andere werkzaamheden. Zo is het laatste nieuws, op welk gebied dan ook, op ieder moment van de dag te zien en te horen.

De IP-technologie biedt de gebruiker ook de mogelijkheid om via een volledig gepersonaliseerd profiel zijn of haar eigen nieuwsselectie te ontvangen en die op maat gemaakte selectie via het telefoonscherm tevoorschijn te toveren. Nieuwsconsumenten hebben immers steeds meer behoefte aan 'news-on-demand'. Ze willen zelf bepalen waar, wanneer en op welke manier ze het nieuws tot zich nemen. Bovendien willen ze ook alleen het nieuws waarin zij geïnteresseerd zijn.. Zo wil de drukke zakenman tussen het bellen door ook graag weten wat zijn aandelen doen, dan wel of zijn voetbalclub heeft gescoord en of er nog ander wereldschokkend nieuws is. Met IP-technologie wordt hij op z'n wenken bediend.

Het eerste exemplaar van de nieuwstelefoon staat op de multimedia afdeling van het Algemeen Nederlands Persbureau. Het toestel staat gekoppeld aan de telefooncentrale van Netbasics in Barneveld, die de applicatie ontwikkelde. Het Goudse bedrijf Vosko verzorgt de technische ondersteuning en biedt deze ANP-nieuwsvoorziening aan bij haar relaties als extra optie bij een Cisco IP-telefonie implementatie.

IP-telefonie is één van de veelbelovende ont­wikkelingen in geconvergeerde netwerken. Dat zijn netwerken waarbij data-, spraak- en videoverkeer over één netwerk worden geleid. IP-telefonie bete­kent voor de gebruiker naast innovatie een groter gemak, flexibiliteit, kosten­bespa­ring en effi­cien­cyverbete­ring.

Vosko realiseert al enige jaren geavanceerde IP-telefonie oplossingen in diverse omgevingen. Als volledig gecertificeerd IP-telefonie integrator ziet Vosko het aantal IP-telefonie projecten in de grote bedrijven en organisaties het laatste jaar fors groeien. Met andere partijen zoekt ze steeds naar nieuwe toepassingen van deze technologie. De unieke ANP-nieuws-applicatie die Vosko ontwikkelde in samenwerking met Netbasics is een direct resultaat daarvan.

Over Netbasics

Netbasics is een middelgrote ICT-dienstverlener. Dit stelt ons in staat hoge kwaliteit te leveren en tegelijkertijd flexibel en slagvaardig te zijn. Wij zijn sterk in applicatie ontwikkeling gebaseerd op IP (web)technologie en digitale media zoals cd-rom producties en duplicaties. Netbasics is voortdurend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en toepassingen. Wij streven hierbij naar samenwerking met gerenommeerde partners, zoals ook in het geval van de ANP Voice over IP applicaties. Klanten van Netbasics zijn o.a.; Casema, Carglass en diverse ministeries. Voor meer informatie zie www.netbasics.nl

Over Vosko Networking

Vosko Networking B.V. is een Nederlands bedrijf dat zich uitsluitend richt op het ontwerpen, implementeren en onderhouden van grote tot zeer grote netwerk-infrastructuren voor enterprise omgevingen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in IP-telefonie en de beveiliging en het beheer van (IP-)netwerken. Onze relaties geven aan vooral gecharmeerd te zijn van onze stabiliteit (actief sinds 1976 met een bijzonder laag personeelsverloop en een gecontroleerde groei), klantgerichte aanpak en technische kennis en vaardigheden. Voor meer informatie zie www.vosko.nl.

Illustraties

Op de bijgevoegde foto staan v.l.n.r. de heren Peter Thijsse (Vosko Networking), Erik Faber (Netbasics) en Bert Kok (ANP). Verder ontvangt u hierbij een afbeelding van de ANP-nieuwstelefoon.

///

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht