Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VERRASSING VOOR JEUGDIGE MUZEEUMBEZOEKERS

Gratis Anno vakantieboek voor kinderen bij bezoek Zeeuws maritiem muZEEum

Alle jeugdige bezoekers van het Zeeuws maritiem muZEEum te Vlissingen krijgen tijdens de zomervakantie - zolang de voorraad strekt - het ANNO vakantieboek, bedoeld voor kinderen van 8-14 jaar.

Het Zeeuws maritiem muZEEum is boeiend voor jong en oud. Kinderen vinden het muZEEum leuk en spannend, zo blijkt uit het gastenboek. Zij kunnen hun gang gaan met allerlei informatieve spelletjes en computergames. Door een ontdekkingstocht in het muZEEum kom je erachter dat geschiedenis helemaal niet saai is. Voor alle jeugdige bezoekers van het muZEEum is er tijdens de zomervakantie nu iets extra's: het ANNO vakantieboek. Gratis en voor niets, zolang de voorraad strekt.

Het ANNO vakantieboek komt voor de derde keer uit en heeft dit jaar de vorm van een plakboek. Het is gemaakt door een groepje kinderen dat tijdens de vakantie op een aantal mysterieuze volksverhalen stuit en op onderzoek uit gaat. Ze rapporteren over Weerwolven in Bladel, Zeemeerminnen in Westerschouwen, Geesten in Valkenburg en Heksen in Veere. De kinderen hebben voor hun onderzoek een geheime club opgericht: de Orde van GIS. GIS staat voor Geheim Interessant Speurwerk, maar ook voor Geschiedenis Is Spannend! Nieuw dit jaar is dat de jonge lezers via internet (www.ordevangis.nl) ook zelf kunnen deelnemen aan het verhaal. Door zich aan te sluiten bij de geheime Orde van GIS en het mysterie van de geheimzinnige Nehalennia op te lossen, maken kinderen zelfs kans op een helicoptervlucht!

Je kunt het allemaal lezen in het ANNO vakantieboek, dat je krijgt bij een bezoek aan het muZEEum.

Het muZEEum is het hele jaar geopend van:
Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl. 12 juli 2006