Ingezonden persbericht


Persbericht

GeoPost/DPD Best verdubbelt sorteercapaciteit met nieuwe sorteermachine van Vanderlande Industries

Best, 13 juli 2006 - Vanderlande Industries levert en implementeert een uitbreiding van het sorteersysteem in de Benelux-hub van GeoPost/DPD in Best. De nieuwe sorter, de posi2sorter(TM), die begin 2007 in gebruik wordt genomen, helpt GeoPost/DPD zijn Nederlandse klanten nog snellere levering te bieden naar bestemmingen in heel Europa. Pakket- en expressvervoerder GeoPost/DPD en Vanderlande hebben in de afgelopen jaren samengewerkt in verschillende landen.

Het huidige systeem, ook van Vanderlande Industries, heeft een capaciteit van 5.600 pakketten per uur. Met de uitbreiding zal de capaciteit in fases groeien tot 10.000 pakketten per uur. De inkomende pakketten worden nu nog door zes vertisorters(TM) voorgesorteerd naar één of twee volgende sorteermachines, die op eindbestemming sorteren. Dit systeem wordt uitgebreid met een posi2sorter™.

Thomas Preuss, Managing Director van GeoPost/DPD Nederland: "Met dit nieuwe systeem is GeoPost/DPD klaar voor de groei die we de komende jaren verwachten. We hebben gekozen voor Vanderlande Industries vanwege onze positieve ervaringen met het huidige systeem en de manier waarop we samen aan een oplossing voor onze Benelux Hub in Best hebben gewerkt. Ook de goede after sales service was een belangrijke factor."

Over DPD
DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan 1,4 miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het hoofdkantoor van DPD is gevestigd in Aschaffenburg, Duitsland. DPD biedt een breed dienstenpakket, van 'Cash On Delivery' tot individuele, op maat gemaakte oplossingen voor inkooplogistiek. DPD bedient circa 200.000 klanten via 15.000 voertuigen en zo'n 500 depots. Het DPD-netwerk in Nederland is volledig eigendom van GeoPost. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.net.

Over GeoPost

GeoPost heeft een toppositie in de Europese pakket- en expressmarkt en is actief in meer dan dertig landen met merken als DPD, Parceline, Masterlink en Chronopost International. GeoPost is Europa's derde pakket- en expresvervoerder met een omzet van EUR 2,5 miljard in 2005. GeoPost is een volle dochter van het Franse La Poste. Meer informatie over GeoPost kunt u vinden op www.geopost.nl.

Over Vanderlande Industries

Vanderlande Industries levert geautomatiseerde material handling systemen en daaraan gerelateerde services. De focus ligt hierbij op het verbeteren van de business processen van haar klanten en het versterken van hun concurrentiepositie. De onderneming is actief in de markten voor bagageafhandeling op luchthavens, distributiecentra en sorteersystemen voor expresse pakketdiensten. Vanderlande Industries implementeert material handling systemen van zeer diverse omvang, van vele lokale distributiecentra, luchthavens en sorteercentra tot 's werelds grootste installaties. In alle gevallen ligt de nadruk op een nauwe samenwerking met de klant vanaf de eerste analyse van de onderliggende business processen tot en met ondersteuning tijdens de gehele levenscyclus. Vanderlande Industries is wereldwijd actief met eigen vestigingen in alle belangrijke regio's in de wereld. De onderneming heeft eigen vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, de Volksrepubliek China, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten van Amerika. Deze "Customer Centres" zijn verantwoordelijk voor alle belangrijke business functies en het onderhouden van de contacten met klanten. Meer informatie kunt u vinden op www.vanderlande.com.

Voor informatie over GeoPost/DPD kunt u contact opnemen met:

Zeno Group

Hella van Leeuwen

Tel.: 020 30 10 989

E-mail: hella.vanleeuwen@zenogroup.com

Voor meer informatie over Vanderlande Industries kunt u contact opnemen met:

Ariane Schipper

E-mail: ariane.schipper@vanderlande.com