Ingezonden persbericht


Published: 17:22 13.07.2006 GMT+2 /HUGIN /Source: Rabo Vastgoed

Rabo Vastgoed en Reinbouw krijgen groen licht voor ontwikkelingen op het Welkoop / Van Kinsbergen terrein te Dieren

Dieren, 13 juli 2006 - Op 6 juli zijn de laatste bezwaren tegen de herontwikkeling van het voormalig Welkoop / Van Kinsbergen terrein te Dieren komen te vervallen. Dit betekent dat Rabo Vastgoed het schetsontwerp dat zij heeft ontwikkeld voor dit terrein, verder kan gaan uitwerken. Binnen een jaar zal gestart worden met de bouw van in totaal 36 woningen.

Naast de voormalige Boerenbond winkel Welkoop staat het voormalig schippersinternaat Van Kinsbergen op het terrein. Het project op het Welkoop / Van Kinsbergen terrein wordt in participatie met Reinbouw uit Dieren gerealiseerd. Het gaat om in totaal 3 vrijstaande woningen, 6 twee-onder-één-kap woningen en 27 appartementen.

Begin dit jaar ging heeft de gemeente het bestemmingsplan al aangepast op de plannen. Nu de Rijksdienst voor de Monumentenzorg de monumentenstatus van de voormalige Welkoop heeft afgewezen, kunnen de plannen verder worden uitgewerkt. In lijn met de maatschappelijk betrokken aanpak van Rabo Vastgoed zijn tevens omwonenden nauw betrokken bij de plannen. Zij hebben de architect van het project mede bepaald.

Over Rabo Vastgoed
Rabo Vastgoed maakt onderdeel uit van de vastgoeddivisie van Rabobank Nederland. Als projectontwikkelaar en projectfinancier met risicoparticipatie heeft Rabo Vastgoed zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de grootste woningbouwontwikkelaars van Nederland. De projectontwikkelaar heeft landelijk ruim 300 lopende projecten - ter waarde van vier miljard euro - in portefeuille. Rabo Vastgoed benadert projecten vanuit maatschappelijke betrokkenheid en stelt de mens daarbij centraal.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met H. (Henk) van Kleij (project manager Rabo Vastgoed, regio Midden) telefoon: 030 216 34 52, e-mail: H.Kleij@rn.rabobank.nl.

Dit persbericht in pdf.

Bezoek onze website: http://www.rabovastgoed.nl