Rabo Champions Trophy Women

Er zit weer passie in het Argentijnse hockey

Argentinië wist eindelijk weer eens een wedstrijd te winnen tijdens de Champions Trophy. Na het laatste verloren duel (3-1) tegen Duitsland ging de formatie van coach Gabriel Minadeo in crisisberaad en dat gesprek pakte goed uit. Tegen Australië lieten de Argentijnsen weer hun ware aard zien. Met aanvallend en snel spel versloeg de regerend wereldkampioen Australië in de laatste seconde met 2-3. Luciana Aymar, die tot op heden een zeer moeizaam toernooi speelt, sloeg de beslissende treffer binnen.

Australië begon fel aan het duel tegen Argentinië. Het eerste gedeelte domineerden de Hockeyroos. In deze periode kwam de ploeg van coach Frank Murray op 1-0 voorsprong. Donna Lee-Patrick kwam over rechts op snelheid door en legde de bal panklaar voor routinier Karen Smith. Na de openingstreffer namen Las Leonas de regie over. Hun aanvallen strandden echter veelal buiten de cirkel. De strafcorner van beide ploegen haperde overigens hopeloos. Beide teams kregen er in de eerste helft drie, maar geen van de inzetten leverden iets op.

Aanvalsgeweld

De tweede helft was beduidend aantrekkelijker. De Argentijnse hockeysters deden er een schepje bovenop en kwamen zeven minuten na rust via een prachtige goal van Laren-speelster Soledad Garcia op gelijke hoogte. De 1-1 hield echter niet lang stand, want in de 44ste minuut was het Nikki Hudson die haar ploeg naar de 2-1 leidde. Maar de formatie van coach Gabriel Minadeo gaf zich niet gewonnen. Het aanvalsgeweld van de Argentijnse dames leverde opnieuw veel corners op. Ditmaal wisten ze er wel uit te scoren. In de 50e minuut tikte Maria de la paz Hernadez een rebound achter keepster Rachel Imison en na het eindsignaal sloeg Luciana Aymar Argentinië naar een verdiende
2-3 overwinning.

Passie

De vreugde was groot in het Argentijnse kamp. Eindelijk weer een zege, na de twee nederlagen op rij. Met zes punten uit vier duels maken de Zuid-Amerikaanse hockeysters theoretisch nog kans op een finaleplaats. Belangrijker voor het team was dat de passie en het snelle aanvallende spel weer terug was. Coach Minadeo was dan ook een tevreden man. `Ik zag een ander team. Ik heb me niet echt druk gemaakt, want ik weet dat er kwaliteit in deze ploeg zit. Vandaag hebben we dat laten zien.'

Statistieken

Australië stelt zwaar teleur tijdens deze Champions Trophy. De finalist van de vorige editie heeft slechts twee punten weten te verzamelen na vier speeldagen. Bondscoach Murray heeft wel een verklaring voor het tegenvallende resultaat. `We hebben te maken met speelsters die nog niet helemaal fit zijn. Daarnaast missen we te veel kansen. Als ik de statistieken bekijk van de eerste drie wedstrijden, dan zijn die beter dan die van het vorige toernooi. Behalve het maken van doelpunten. Daar moeten we hard aan werken.' (MdG)