Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 13 juli

* POLITIE HOUDT MAN NA BEDREIGING MES AAN

STELLENDAM - Een 25-jarige man uit Stellendam is woensdagavond aangehouden na een bedreiging op de Zuiderdiepstraatweg. Rond middernacht kreeg de man op straat onenigheid met een 32-jarige plaatsgenoot. Hierbij werd het slachtoffer bedreigd met een mes. Gealarmeerd politiepersoneel hield de verdachte op aanwijzingen van getuigen aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* POLITIE HOUDT INBREKERS OP HETERDAAD AAN

MAASSLUIS - Dankzij de melding van een getuige heeft politiepersoneel van het district Waterweg-Noord twee inbrekers op heterdaad aangehouden. Rond drie uur meldde de getuige dat hij een onbekende man in de woning aan de Kamerlingh Omnesdreef zag staan, terwijl de bewoners op vakantie waren. Politiemensen stelden een onderzoek in de woning in en hielden daar twee mannen, een 20-jarige man uit Maassluis en een 20-jarige Schiedammer, aan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek en verhoor zijn ingesloten.


* MANNEN AANGEHOUDEN NA INRIJDEN OP POLITIEMAN

Een 21-jarige automobilist uit Rotterdam en zijn 19-jarige bijrijder zijn woensdagavond aangehouden nadat zij op de Delftsevaarthof met de auto op een politieman waren ingereden. De bestuurder had zijn auto onjuist geparkeerd en kreeg hiervoor een bekeuring. Er ontstond onenigheid met de 21-jarige verdachte die in zijn auto stapte en op een van de politiemensen inreed. De agent moest zijn vuurwapen trekken en richtte deze op de verdachte. Deze stopte en kon meteen worden aangehouden. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Uitgave woensdag 12 juli

* TAS MET VUURWAPENS OP STRAAT -VERDACHTEN AANGEHOUDEN

Een voorbijganger zag dinsdagmiddag uit een raam van een woning aan de Laan op Zuid een tas vallen en op straat terechtkomen. In de tas zag hij vuurwapens liggen. Gewaarschuwde politiemensen ontdekten inderdaad in de tas onder andere een automatisch vuurwapen, een revolver, geluiddempers maar ook een paspoort. Zij stelden een onderzoek in de omgeving in en kwamen terecht in een woning waar drie mannen verbleven. Deze drie hadden op dat moment ook bezoek van de politie (collega's die naar de woning waren gegaan naar aanleiding van een onderzoek naar een hennepkwekerij). Kennelijk hadden de mannen zich ontdaan van de tas met de wapens op het moment dat het politieteam dat kwam voor de hennepkwekerij zich aandiende. De hennepkwekerij werd overigens niet aangetroffen. De drie mannen, 19, 25 en 33 jaar oud, (van één van hen was het paspoort) werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.
De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* INBREKER OPGESLOTEN IN TOILET
ROTTERDAM CENTRUM -Twee bewoners hebben dinsdagmorgen vroeg een inbreker overlopen in hun woning aan de Nieuwe Binnenweg. De bewoners wisten de inbreker op te sluiten in het toilet en waarschuwden de politie. Ondanks het feit dat de inbreker nogal te keer ging in de toiletruimte (deur vernield; toilet lekt) wist men hem daar vast te houden tot de politie verscheen. De inbreker, een 24-jarige man uit Delft, werd aangehouden, overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* MOTORRIJDER RIJDT 102 KM TE HARD
HELLEVOETSLUIS- Een 26-jarige man uit Klaaswaal reed dinsdagavond met zijn motor op de Rijksweg N57 202 kilometer per uur daar waar 100 is toegestaan. De man werd door een motorrijder van de Verkeerspolitie opgemerkt toen hij vanaf de sluis van de Haringvlietdam met hoge snelheid ervandoor ging, toen de slagbomen open gingen. De politiemotorrijder kon bij de man uit Klaaswaal komen en zette hem aan de kant. De man kon niet alleen zijn rijbewijs inleveren, ook zijn motor werd in beslag genomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Uitgave dinsdag 11 juli

* SLACHTOFFERS ZAAK 's-GRAVENDIJKWAL GEIDENTIFICEERD Zie ook persbericht 3 juli 2006
De twee personen die maandagavond 3 juli jl. dood werden aangetroffen in een woning aan de 's-Gravendijkwal zijn inmiddels geïdentificeerd. De slachtoffers zijn een 33-jarige inwoner van Rotterdam en een 25-jarige vrouw uit België. Sectie heeft uitgewezen dat beide slachtoffers door geweld om het leven zijn gebracht. Het speciale rechercheteam zet het onderzoek voort.


* MAN NEERGESTOKEN -OVERLEDEN IN ZIEKENHUIS

Maandagmiddag omstreeks vier uur werd op de Dordtselaan een man neergestoken. De man raakte ernstig gewond. Hij werd door de GGD met spoed overgebracht naar het Erasmus MC. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld. Er wordt een speciaal rechercheteam gevormd (TGO) dat een onderzoek instelt naar de achtergronden van dit misdrijf.

Copyright © 2006 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer