Hockey

Rabo Champions Trophy Women

Stug China houdt Oranje op een gelijkspel

Oranje Dames is nog allerminst zeker van de finale van de Champions Trophy. Na het 1-1 gelijkspel tegen China ziet het ernaar uit dat de formatie van bondscoach Marc Lammers zaterdag Argentinië moet verslaan om zeker te zijn van een plek in de eindstrijd. China maakte met snel en aanvallend hockey een uitstekende indruk tegen Oranje.

In vergelijking met de vorige wedstrijd, tegen Nieuw Zeeland, had bondscoach Marc Lammers zijn team op één plaats gewijzigd. Eerste keeper Lisanne de Roever stond op goal in plaats van Eveline de Haan. Laatstgenoemde had naast Chantal de Bruijn plaats genomen op de tribune. Anders dan de 0-0 ruststand doet vermoeden was de eerste helft zeer aantrekkelijk om naar te kijken.

Uitstekend

Er werd in een hoog tempo gespeeld en het duel ging gelijk op. De beste kans was nog voor het uitstekend spelende China. Na twintig minuten had Qiu Qi Chen de bal voor het intikken. Maar de Chinese speelster faalde voor een leeg doel. Twee minuten na rust was het wel raak voor China. Aanvankelijk kon De Roever een Chinees schot nog tegenhouden, maar vervolgens slaagde Hong Xia Li er in om de bal hard in het doel te slaan (0-1).

Hard

Zes minuten later moest Ye Ren geblesseerd uitvallen nadat ze een door Ellen Hoog hard geslagen bal van dichtbij op haar hand had gekregen. In de 47ste minuut kreeg Nederland pas zijn eerste strafcorner. Maartje Paumen slaagde er in om deze kans meteen te benutten en sleepte de bal fraai langs keepster Meng Zhang Yi. Tien minuten voor tijd was Oranje nog dicht bij de winst. Maar Sylvia Karres slaagde er niet in om een fraaie combinatie met Ellen Hoog succesvol af te ronden. Zo bleef het 1-1. (JB)