3 e persbericht van donderdag 13 juli 2006

Eindhoven, 13-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert Eindhovenaren met neppistolen

De politie heeft donderdag rond 16.00 uur op de Boschdijk twee Eindhovenaren (14 en 24 jaar) aangehouden. Bij de politie was kort daarvoor een melding binnengekomen van een 20-jarige automobilist uit Boekel. Op de Hugo van der Goeslaan was een wagen met daarin twee mannen tegen zijn auto aangereden. Dat gebeurde na een inhaalmanoeuvre. De mannen zouden hem vervolgens hebben bedreigd met een onbekend voorwerp en daarna zijn weggereden. Surveillerende agenten zagen de betrokken wagen met de twee inzittenden kort daarna op de Boschdijk rijden. Ze lieten de wagen stoppen, waarna bleek dat er drie nep-pistolen in de auto lagen. De Eindhovenaren zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Beek en Donk: Bekeuringen bij snelheidscontrole

De politie heeft donderdag tussen 10.00 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Bosscheweg. Van de 910 gecontroleerde voertuigen reden er 225 te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 107 km/u.

Bakel: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft donderdag tussen 14.10 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Auerschootseweg. Van de 449 gecontroleerde voertuigen reden er 38 te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.

Veldhoven: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Heksenberg zijn onder meer een computer, een mobiele telefoon en een spelletjescomputer weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Het is nog onduidelijk hoe de woning is betreden; er is geen inbraakschade ontdekt.

Veldhoven: Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning in aanbouw zijn een verwarmingsketel met een thermostaat weggehaald. Het slot van de voordeur is opengebroken. De inbraak werd donderdagochtend rond 9.00 uur ontdekt.

Heeze: Geld en sieraden weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Mesdaglaan zijn sieraden en geld weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Het slot van de achterdeur is opengebroken.