Soulzangeres Candi Staton bevestigd voor North Sea Jazz

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Candi Staton is toegevoegd aan de line up van het 31ste North Sea Jazz Festival in Ahoy Rotterdam. De inmiddels 66-jarige Staton is momenteel hard bezig haar comeback als soulzangeres te maken. Vrijdag 14 juli treedt zij op in de Maas van 00:30 tot 01:45 uur.

Bij het grote publiek is Candi Staton vooral bekend als de disco-diva die in de jaren 70 grote hits scoorde met de nummers als Young Hearts Run Free en Victim. Maar Staton is in de eerste plaats een soulzangeres, die - zoals gebruikelijk in de jaren 50 en 60 - haar muzikale loopbaan startte in het traditionele Amerikaanse gospelcircuit.

Het lag dan ook voor de hand dat Staton terugkeerde naar de gospel toen haar platenmaatschappij in de jaren 80 geen interesse meer toonde in haar soulcarrière. De afgelopen decennia heeft ze veel in de kerk gezongen en voornamelijk gospelalbums uitgebracht.

Gestimuleerd door de succesvolle rerelease van vroegere soulalbums, de zoveelste heruitgave van You Got the Love - haar pophit uit 1992 - en het onlangs verschenen album His Hands is Staton momenteel echter hard bezig een comeback als soulzangeres te maken. Tijdens haar optreden in een bomvol Paradiso enkele maanden geleden, bewees Staton nog altijd een echt podiumdier te zijn. Met haar volle, warme, maar soms ook rauwe stem wist zij het publiek volledig aan haar voeten te krijgen.

North Sea Jazz Festival
14, 15 en 16 juli 2006
Ahoy Rotterdam

Kaartverkoop via www.northseajazz.com en via Ticket Service bij de grotere postkantoren, VVV's, GWK's en Free Record Shops, t. 0900-300.1250 (45 c.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

WWW.NORTHSEAJAZZ.COM

Het North Sea Jazz Festival wordt gesponsord door JVC, Grolsch, Orange, SNS Bank en Buma.