Provincie Groningen

verkeer Nieuw viaduct Westelijke Ringweg vervroegd open voor verkeer 4 juli 2006

Vanaf vrijdag 14 juli aanstaande kan het verkeer over het nieuwe viaduct van de Westelijke Ringweg rijden. Echter nog niet alle rijstroken op het nieuwe viaduct zijn dan beschikbaar. In eerste instantie zullen twee rijstroken aan Hoendiep-zijde berijdbaar zijn. In de bouwvak vindt er een wisseling van deze twee rijstroken naar de stadszijde plaats in verband met de laatste afwerking van het viaduct.

Vanaf 14 juli tot 1 september legt de aannemer het accent op de werkzaamheden aan de nieuwe rotondes ter hoogte van de Suikerunie en het Hoendiep en aan de ringweg op maaiveldniveau. Vanaf 14 juli is de tijdelijke weg buiten gebruik en wordt dan gesloopt. Dit heeft verder geen consequenties voor verkeersaansluitingen.

Tijdelijke verkeersomleidingen
Voorafgaand aan deze opening is de tijdelijke weg naar het bedrijventerrein Hoendiep - ter hoogte van Lijnco - in verband met asfalteringswerkzaamheden- van 10 t/m 14 juli gesloten voor alle verkeer. Het gedeelte Hoendiep-West (gedeelte Diamantlaan-Atoomweg) is op 11 juli gestremd eveneens in verband met asfalteringswerkzaamheden. Van 10 t/m 14 juli wordt het verkeer naar het bedrijventerrein over de Metaallaan en de Diamantlaan geleid. Op 11 juli gaat het verkeer via de Energieweg of Diamantlaan/Protonstraat. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden kan het voorkomen dat de bovengenoemde data worden gewijzigd.

Wensen ondernemers
In eerste instantie was het de bedoeling om de tijdelijke aansluiting naar het Hoendiep ter hoogte van Lijnco tijdens de bouwvakantie af te sluiten. Hierdoor zouden de bedrijven op het Hoendiep minder goed bereikbaar zijn. Om aan de wensen van deze ondernemers tegemoet te komen heeft de Provincie Groningen voor de optie gekozen om het verkeer alvast via het nieuwe viaduct te laten rijden. Tevens is er in goed overleg met de overige wegbeheerders voor deze oplossing gekozen in verband met de wegwerkzaamheden aan de A28 die in dezelfde periode plaatsvinden.

Volg de ring
Het blijft tot 1 september niet mogelijk om het kruispunt bij het Hoendiep Groningen Centrum-West richting Hoogkerk vice versa over te steken. In deze periode blijft het dringende advies voor het doorgaande verkeer om zoveel mogelijk de ring rond Groningen te nemen.

Kijk ook op www.ringgroningen.nl

4 juli 2006