Spannende lancering derde Anno Vakantieboek op 14 juli 2006

Anno

Lancering derde Anno Vakantieboek op 14 juli 2006 bij Neeltje Jans: Ontrafel het Nehalennia mysterie: doe deze zomer mee met online speurtocht! Op vrijdag 14 juli om 11:00 uur lanceert Anno op spannende wijze bij Neeltje Jans haar derde vakantieboek. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. Het Anno Vakantieboek heeft een oplage van 100.000 stuks en wordt gratis verspreid op vele plaatsen in Nederland. Deze keer staat het in het thema van mysterieuze volksverhalen. Nieuw dit jaar is dat de jonge lezers via internet (www.ordevangis.nl) ook zelf kunnen deelnemen aan het verhaal. Door zich aan te sluiten bij de geheime Orde van GIS en het mysterie van de geheimzinnige Nehalennia op te lossen, maken kinderen zelfs kans op een helicoptervlucht!
3e Anno Vakantieboek: gratis verkrijgbaar
Anno is een stichting die Nederlandse geschiedenis toegankelijk maakt voor een groot publiek, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Want kennis van het verleden helpt je het heden beter te begrijpen. Eén van de projecten van Anno is het Anno Vakantieboek dat kinderen op een luchtige manier met de Nederlandse geschiedenis in aanraking brengt. Het Anno Vakantieboek komt begin juli voor de derde keer uit in een oplage van 100.000 stuks en wordt door heel Nederland (met name via pretparken, campings en vakantieparken) gratis verspreid. Dit boek is speciaal voor kinderen van 8 tot 14 jaar.
Orde van GIS: ontrafelt mysterieuze volksverhalen
Dit jaar heeft het vakantieboek de vorm van een plakboek. Dit plakboek is gemaakt door een groepje kinderen dat tijdens de vakantie op een aantal mysterieuze volksverhalen stuit en op onderzoek uit gaat. Ze rapporteren over Weervolven in Bladel, Zeemeerminnen in Westerschouwen, Geesten in Valkenburg en Heksen in Veere. De kinderen hebben voor hun onderzoek een geheime club opgericht: de Orde van GIS. GIS staat voor Geheim Interessant Speurwerk, maar ook voor Geschiedenis Is Spannend!
Lancering op 14 juli: los het geheim van Nehalennia op! Eén van de personages uit het Anno Vakantieboek zal op 14 juli om 11:00 uur bij Neeltje Jans het Vakantieboek aanbieden aan de burgemeester van Veere. De reden voor juist deze locatie is dat sinds kort in deze omgeving opvallende protestkreten verschijnen van ene Nehalennia die vroeger echt geleefd schijnt te hebben en nu opeens weer terug is... Zou het iets met het golfterrein te maken dat in de Oosterschelde gebouwd gaat worden en zo groot is dat je het zelfs vanaf de maan kan zien? Ook dit mysterie vraagt om een oplossing! De Orde van GIS heeft hiervoor echter versterking nodig en zal op 14 juli alle kinderen tussen de 8 en 14 jaar in Nederland oproepen om zich bij hen aan te sluiten (via www.ordevangis.nl) en deel te nemen aan een online speurtocht die naar de oplossing van dit geheim moet leiden. De burgemeester van Veere verloot zelfs een prijs onder de goede inzendingen: een helicoptervlucht in Zeeland. De aanwezige pers zal worden uitgenodigd om met een helicopter mee te vliegen zodat u de opvallende protestkreten die onder meer op de Stormvloedkering zijn aangebracht met eigen ogen kan bekijken. Door een mailtje te sturen kunt u Anno laten weten dat u op 14 juli aanwezig zult zijn.
Meer informatie

Beeldmateriaal van het Anno Vakantieboek en het Nehalennia mysterie vindt u op www.anno.nl/pers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linsey van Werkhoven,
070-3046085 of linsey.vanwerkhoven@anno.nl.