Open Dagen Koninklijke Marine te Den Helder

Ministerie def

http://www.mindef.nl

De Koninklijke Marine houdt op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli open huis tijdens de Nationale Vlootdagen in de Nieuwe Haven te Den Helder. Het thema van dit jaar is '100 jaar Onderzeedienst'. Defensie is een onderdeel van onze maatschappij, maar een persoonlijke kennismaking met de krijgsmacht is voor het grote publiek vaak niet mogelijk. Daarom opent Defensie jaarlijks haar deuren. Tijdens de Open Dagen laten militairen van de krijgsmachtdelen aan de Nederlandse bevolking zien met welke technieken, tactieken en middelen zij invulling geven aan hun taken.

Tijdens de Nationale Vlootdagen worden bezoekers in de gelegenheid gesteld zelf te ervaren hoe de marine wereldwijd op en vanuit zee de veiligheid bevordert: van de inzet van personeel van de Koninklijke Marine in Afghanistan en de assistentie van het amfibisch transportschip Hr.Ms. Rotterdam tijdens de overstroming in Suriname tot de inzet van fregatten in de strijd tegen het internationaal terrorisme in de Arabische Golf en drugsbestrijding in het Caraïbisch gebied. Drie dagen lang kunnen bezoekers een kijkje nemen aan boord van Nederlandse en buitenlandse marineschepen en onderzeeboten. Daarnaast kan het publiek deelnemen aan een uitgebreid activiteitenprogramma en worden er spectaculaire demonstraties gegeven door marineschepen, helikopters en mariniers. Het publiek krijgt bovendien de gelegenheid om de binnenkomst van een fregat mee te maken. Op vrijdag 14 juli om 12.00 uur arriveert Hr.Ms. Van Nes namelijk vanuit het Caraïbisch gebied in de Nieuwe Haven te Den Helder.

Behalve de marine presenteren zich ook eenheden van de luchtmacht, landmacht, marechaussee en het Commando DienstenCentra. De dagen worden muzikaal ondersteund door onder meer de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

De Nationale Vlootdagen zijn vrijdag, zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 17.00 uur gratis toegankelijk voor publiek. Meer informatie kunt u vinden op www.nationalevlootdagen.nl of op www.marine.nl.




Ministerie van Defensie